Zöldségekből párlat

2017. 03. 27., hétfő

Sárgarépából, sütőtökből, zellerből és céklából is készítenek párlatokat, azt mondják, ezek igazi különlegességek.

Negyedik alkalommal rendeztek pálinkamustrát Miskolcon a Diósgyőri várban. A Kárpát- medencei pálinka, párlat és sós sütemény versenyre 250-en neveztek be, összesen 261 pálinkával, illetve párlattal. A körte, szilva, törkölypálinkák mellett igazi különlegességek is voltak.

MTI Fotó: Marjai János

A taktaharkányi Bukovenszki József és társa zöldségekből készült párlatokkal nevezett be a versenyre. A sárgarépa pálinka igazi sikert is hozott neki, de nemcsak répából, hanem sütőtökből, zellerből és céklából is készített párlatokat. Ezek az italok körülbelül 40, 45 fok körüliek.

MTI Fotó: Bruzák Noémi

„Az emberek csodálkoznak, ha zeller vagy sütőtökpálinkáról hallanak” – mondta Bukovenszki József a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában. A férfi arról is beszámolt, hogy ezek igazi minőségi italok és óriási mennyiségű zöldségből csupán 3-4 liternyi pálinka jön ki.

„Kevesen készítenek zöldségpálinkát. Nem kiadós, de egy igazi különlegesség. Sok munka van vele, és el kell sajátítani a csínját-bínját, de megéri. A sütőtöknek ugyanolyan íze van, mint mikor annak idején a nagyanyáink kemencében megsütötték a tököt” – nyilatkozta a férfi.

Hogy ezeknek az italoknak mi a titka, vagy hogyan készülnek? Bukovenszki József nem kívánta elárulni, hiszen a „recept titkos”.

Forrás: www.hirado.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum