Képviselve vannak a magán pálinkafőzők!! Jogerős a Magyar Magánfőzők Egyesülete!!

2017. 04. 12., szerda

A pálinka üzletág minden területe képviseltetve volt egyesületekkel, lovagrendekkel, kivéve a torta legnagyobb szeletét, a magánembereket, magánfőzőket. 2017 márciusától azonban jogerősen működik és dolgozik a Magyar Magánfőzők Pálinka Egyesülete, melynek Lovagrendje is alakult.

 

Az Egyesület elsődleges célja olyan országos szintű szervezet létrehozása, amely a magánfőző magánszemélyeket segíti, oltalmazza, érdekképviseletét ellátja, valamint a magánfőzést és a kulturált pálinkafogyasztást népszerűsíti. Az Egyesület alapítói között van a Pálinkafőzés.com is. 

A fentieken túl még néhány fontosabb alapvetés a teljesség igénye nélkül:
 
Hivatásunk, hogy a magánfőzés törvényi kereteit és aktuális rendeleteit megismertessük a magánfőzőkkel.
 
Hivatásunk, hogy a magánfőzés intézményét megvédjük, annak fenntartása mellett kiálljunk, szakmai fejlesztésében részt vállaljunk.
 
Hivatásunk a folyamatos és állandó tájékoztatás nyújtása azon magánszemélyek részére, akik magánfőzőként a saját pálinkájukat szeretnék előállítani a törvény adta lehetőség alapján és annak szabályozott keretein belül.  
 
Hivatásunk, hogy szakirányú képzések, elméleti és gyakorlati oktatások szervezésével, interaktív tananyagokkal segítsük a magánfőzőket a színvonalas pálinka előállításában.   
 
Hivatásunk, hogy kiálljunk az ősibb hagyományokkal rendelkező, kézműves, házilag előállított esszencia, ”pálinka” elnevezése mellett és nem engedjük a hátrányos megkülönböztetést a párlat szó vonatkozásában. 
 
Hivatásunk, hogy a legnagyobb számú pálinka előállító közösséget, azaz a magánfőzők közösségét, az érdekképviseletünkön keresztül delegálhassuk a pálinka előállítás szakmáját érintő törvénykezésbe.  
 
Az Egyesület elnöke: Nagy Attila
 

Az Egyesület facebook oldala:

https://www.facebook.com/lovagrendegyesulet/ 

 

Az Egyesület szervezésében a következő esemény:

II. Bátai Nemzetközi Pálinka és Párlat Verseny

http://www.palinkafozes.com/esemeny/20170412_ii-batai-nemzetkozi-palinka-es-parlat-verseny

http://maganfozokpalinkalovagrend.blogspot.hu/

 

További információkkal kapcsolatban állunk rendelkezésre az Egyesület Facebook oldalán, illetve itt a Pálinkafőzés.com-on is!

 

Üdvözlettel,

Pálinka Team


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum