AZ ÚJ ADÓTÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN TOVÁBBRA IS SZABAD ÉS ADÓMENTES AZ OTTHONI PÁLINKAFŐZÉS

2014. 11. 19., szerda

Magánfőzés – marad a szabadság

100 LITER 50%-OS PÁLINKA FŐZHETŐ EGY ÉVBEN, JÖVEDÉKI ADÓMENTESEN, ÉVES 1000 FORINTOS ÁTALÁNYADÓ MELLETT.

A mai napon elfogadott adótörvény Január 1-től is lehetővé teszi, hogy a saját gyümölccsel rendelkező magánszemélyek, a saját tulajdonú pálinkafőző berendezésükkel, adómentesen állítsanak elő évente 50 liter 100tf%-os magánfőzött párlatot. Ez lefordítva 100 liter 50tf%-os pálinkát jelent évente, háztartásunk részére.  Jogszerűen kínálhatjuk meg otthon rokonainkat és vendégeinket is.

A magánfőzött párlatot el is adhatjuk, de csak olyan szervezetnek, amely alkoholtermék-adóraktári engedéllyel rendelkezik.   

Az egész éves lefőzött mennyiség után csupán 1000 Forint átalányadót kell fizetni összesen, a helyileg illetékes önkormányzatnak, ahova januártól be kell regisztrálni a főzőberendezést. Az átalányadót is csak abban az esetben kell befizetnünk minden januárban, ha az előző évben használtuk a pálinkafőzőnket.

 

Bérfőzés – 50%-os jövedéki adó kedvezmény

1 LITER 50%-OS PÁLINKA UTÁN 835 FORINT JÖVEDÉKI ADÓ 100 LITER 50%-OS MENNYISÉGIG.

A bérfőzetés már nem úszta meg ennyivel. Mivel legfőképpen a bérfőzdékben előállított adómentes mennyiség szúrta az EU szemét, ezért itt várható volt a szigorítás. Az Unió által korábban jóváhagyott 50%-os adókedvezmény bevezetése 1 liter 50tf%-os pálinka előállítása után 835 Forintot jelent. Ennyit kell tehát fizetni januártól a bérfőzdékben előállítatott pálinka után, mint jövedéki adót. Gyakorlatilag az eddig megszokott kb. 800 Forintos literenkénti főzési díj így az adó miatt duplájára emelkedik. A bérfőzésre kirótt literenkénti jövedéki adót a bérfőzdékben kell megfizetni a főzési díjjal együtt.   

 

A megszokott rémhírekkel ellentétben tehát továbbra is szabad és jövedéki adómentes a házi pálinkafőzés Magyarországon.  

 

Jó főzést, jó egészséget és kiváló minőségű pálinkákat kíván a Pálinka Team!


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum