9 éves a magyar gyártású egylépcsős pálinkafőző a Pálinka Mester

2022. 05. 09., hétfő

9 éve indult hódító útjára a Pálinka Mester egylépcsős, házi pálinkafőző. Azóta világszerte megtalálhatóak a termékcsalád tagjai Kanadától Kínáig. A legelső gyártási darabok a mai napig működnek és a tulajdonosai pontosan ugyanolyan prémium minőségű pálinkát állítanak elő, mint a jelenleg gyártott készülékek.

Egylépcsős házi pálinkafőző 2013

kép: első darab prototípus / gyártási széria

 

A rozsdamentes acél és réz alkatrészek vastagsága és minősége teszi lehetővé, hogy rendeltetésszerű használat mellett ezen berendezések várható élettartama: örök élet + 1 nap. A gyártásnál lényeges tényező volt, hogy elenyésző legyen azoknak az alkatrészeknek a száma, melyek képesek meghibásodni, elhasználódni, illetve ezek az alkatrészek gazdaságosan pótolhatóak legyenek.  

Lepárló torony, párlat  finomító oszlop szerelés

kép: Pálinka Mester készülékek készre szerelése

 

Mára mondhatjuk, hogy nemcsak elterjedt az egylépcsős technológia, de át is vette a hatalmat.

Mindez köszönhető a lepárló torony vagy finomító oszlop használatával elérhető kíméletes, gazdaságos, biztonságos és minőségi desztillálásnak, ezáltal a végtermék magasabb aromaszínvonalának. A kőolaj finomításból és az üzemi rendszerekből a házi pálinkafőzésbe átörökített és meghonosított struktúra tehát gyümölcsözőnek bizonyult.  

Modern egylépcsős lepárló ó üzem méret

kép: üzemi pálinkafőző

 

A pálinka házi főzése önmagában siker és szabadság a hosszú időn keresztül tartó tilalmak után. A 2010-es jövedéki törvényváltozást követően még 12 év szabadságharcra volt szükség ahhoz, hogy a jelenlegi státusz kialakuljon és az Európai Unió jóváhagyásával ismét adómentes legyen a pálinkafőzés házilag. Óriási siker, legyünk rá büszkék.    

Pálinkafőzés szabadon, a réz ragyogása acél alapokon

kép: pálinka szabadságharc győzelme

 

Ez idő alatt a Pálinka Mester egy egész termékcsaláddá nőtte ki magát és mind a kezdeti békeidőkben, mind a szigorítások és kötelezettségszegési eljárások időszakában növekedett, terjeszkedett és hírét vitte a világban a minőségi hungarikumnak.

Házi pálinka főzők, pálinkafőzés toronnyal otthon

kép: Pálinka Mester Termékcsalád

 

Ugyanakkor nem minden a professzionális berendezés, ha nem ismerjük egészében a házi pálinkafőzés menetét, mely lehet hagyományos kisüsti vagy egylépcsős lepárlás. Mindkettő esetében a nívós gyümölcs és színvonalas cefre képezi az erős alapokat. Ennek támogatására az edukáció sem maradt el. A Pálinkafőzés.com csapatán kívül számos cég, illetve oktatási intézmény képzi a magánfőzőket a minőségi pálinkakészítés tudományára.

Pálinka főzés segítség

kép: pálinkafőzés oktatás

 

Megszerzett tapasztalatainkat a későbbiekben versenyeken kamatoztathatjuk, vagy akár tovább képezhetjük magunk pálinka bírálónak, sőt pálinka lovagrendhez is csatlakozhatunk. Örömteli, hogy egyre nagyobb elismerésnek és megbecsülésnek örvend a magánfőzők egyetlen érdekvédelmi tömörülése, a Magyar Magánfőzők Pálinka Egyesülete és Lovagrendje. A pálinka barátok bátran kereshetik ezt a jellemes társaságot, a segítség nem marad el.

Magyar pálinkafőzők - pálinka kíválóság

kép: Magyar Magánfőzők Pálinka Egyesület és lovag avatás

 

A pálinkafőzés is egy szakma, nem is akármilyen. Magasztos, nemes, eredményes. Tanuljunk hát, mert a tanulás meghozza gyümölcsét…és mint tudjuk, a gyümölcsből pálinkát lehet főzni. 

Sikeres magyar fejlesztésű itthon gyártott pálinkafőzők, otthoni tornyos  főzés

kép: Pálinka Team sajtóválogatás


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum