Agárdi pálinka

Újabb magyar különlegesség: itt készültek a világ legelső amforában érlelt pálinkái

2022. 10. 17., hétfő

Idén október 13-án, Budapesten debültáltak Agárdi Amphora néven a világ legelső amforában érlelt pálinkái, amelyek limitált mennyiségben kereskedelmi forgalomban is kaphatóak. A három ízben elérhető pálinka különlegességek gondos kutatómunka eredményeként születtek meg. A gyümölcsök kiválasztását, a lepárlást és az érlelési folyamatot az idén 20 éves Agárdi főzőmestere, Vértes Tibor felügyelte, míg az érleléshez használt amforákat a Légli Kerámia Manufaktúrában Légli Attila fazekasmester felügyelete mellett készítették.

Az erdélyi pálinka nem pálinka?

2016. 07. 19., kedd

Bár Erdélyben is nagy hagyománya van a pálinkafőzésnek, az erdélyi magyar termékek címkéjére nem kerülhet rá a pálinka elnevezés. Az európai uniós eredetvédelmi szabályok miatt mindössze a pălincă szerepelhet a feliraton.

A csúcson állunk pálinkakészítésben

2015. 03. 18., szerda

Az Ausztriában megrendezett Destillata nemzetközi párlatverseny fődíját hozta el 162 manufaktúra közül az Agárdifőzde

Tarolt az Agárdi a Destillatán

2015. 03. 16., hétfő

Az Agárdi Pálinkafőzde nyerte a 2015-ös Destillata nagydíját. A legnagyobb párlatverseny pénteki kismartoni gáláján az elismerést Vértes Tibor, a cég ügyvezető igazgatója vette át. A Destillatán idén 9 ország 162 főzdéje indult különböző kategóriákban, az Agárdi egy svájci és egy német pálinkafőzőt megelőzve kapta a nagydíjat.

Külpiacokon az agárdi pálinka

2014. 12. 18., csütörtök

A válság miatt jelentősen szűkült a pálinka hazai felvevőpiaca, a párlatok liberalizációjáról szóló törvény pedig háttérbe szorította a kereskedelmi főzdéket – mondta Vértes Tibor a Napi Gazdaságnak. Az Agárdi Pálinkafőzde ügyvezetője szerint a magyar pálinka nemzetközi szinten is megállja a helyét, ezért a hazai piacon kieső keresletet pótolhatja a külföldi értékesítés.

A magyar kormány megvédi az unióban mindazt, amit Magyarország a pálinkafőzés területén elért

2014. 03. 20., csütörtök

A pálinka a mostani kormányzati ciklus egyik legsikeresebb terméke!

A pálinka a mostani kormányzati ciklus egyik legsikeresebb terméke - jelentette ki Budai Gyula Budapesten, a Vajdahunyadvárban, a Destillata 2014 nemzetközi párlatverseny magyarországi díjátadóján.


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum