Árpád pálinka

Valóban csak a férfiak itala a pálinka?

2022. 05. 09., hétfő

Az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvend a minőségi pálinka. Az olcsóbb, gyengébb minőségű, aromás italoktól egyre többen fordulnak a prémium kategóriás, valódi gyümölcsből készült párlatok felé, hiszen szeretnének megismerkedni a minőségi pálinkák világával. De hogyan is alakul napjaink pálinka divatja? Erre válaszolt Nagy Árpád főzőmester, az Árpád Pálinka tulajdonosa.

Fölényes magyar siker a pálinkakészítés Oscar-díján

2022. 02. 09., szerda
Rekordszámú nevezéssel és az Árpád Pálinka történelmi győzelemével ért véget a XII. Nemzetközi Quintessence Pálinka- és Párlatverseny. A „párlatkészítés Oscar-díjaként” emlegetett versenyen a békéscsabai pálinkafőző manufaktúra „A legjobb kereskedelmi főzde” cím mellé „A verseny legjobb pálinkája” nagydíjat is megszerezte érlelt szilvapálinkájukkal, de emellett még számos más díjat is begyűjtöttek.

NOVUM Vilmos és Szilva Esszencia – pálinkáink legjava

2017. 01. 23., hétfő

Frázis, de ismét egy új termékcsalád két verzéjével rukkolt elő a honi gasztropiacon az Árpád és Vadász Pálinka. A békéscsabai vállalkozás, amely kétszer is megnyerte az év legeredményesebb pálinkafőzde díjat decemberben hozta forgalomba a sorszámozott (!) Árpád NOVUM Szilva és Vilmos esszenciákat. A finom nedű egy csodaszép üvegbe van palackozva, amely egy tölgyfából készült esztergált fa hasábban várja, hogy végre kiszabadítsák. Nagy Árpád tulajdonossal beszélgettem.

Az Árpád Pálinka új termékkel debütál a kolbászfesztiválon

2016. 10. 10., hétfő

Egy brand nem aludhat a babérjain, mert a fogyasztókat az új termékekkel mindig ki kell szolgálni – citálta Nagy Árpád, az Árpád és Vadász Pálinka társtulajdonosa nővére, Mónika örökbecsűjét a minap, a békéscsabai Árpád Pálinkatanyán. (Mónika szintén a vállalkozás társtulajdonosa, illetve a kereskedelmi vezetője.) 

A kiváló minőségű pálinka csak fél siker

2016. 08. 18., csütörtök

Sok jó pálinkafőzde van Magyarországon, de a jók között is vannak legjobbak. Ilyen a 2015. és 2016. év Legeredményesebb pálinkafőzdéje, az Árpád és Vadász Pálinka, amely évek óta halmozza itthon és külföldön is a Champion díjakat, arany érmeket; legyen szó az Országos Pálinkaversenyről, a Hundesztről, a Destillata-ról vagy a World Spirit-ről. A sikerhez azonban nem elég a kiváló minőségű termék, sok mindennel meg kell küzdeni az egyre zavarosabb piacon. Ráadásul, lecsengőben van a pálinka reneszánsza is – mondja Hegedűs Mónika, az Árpád és Vadász pálinkákat főző Kisrét Manufaktúra Kft. tulajdonos ügyvezetője, akivel a pálinkapiac rejtelmeiről beszélgettünk.

Készül Békés megye zászlós pálinkája, a Lepotica szilva

2016. 08. 08., hétfő

Vannak, akiknek a rekkenő hőség nem éppen a vakációzást jelenti. Többek között a békéscsabai Árpád Pálinkatanya munkatársai – ily augusztus küszöbén leginkább egy jó kis stájerországi síparadicsomban szelnék a lejtőket. De nem, mert zakatol az élet, őrölnek a malmok, gurul a pálinkaolimpia…

Ha jó szilvát akarsz, fordulj Árpihoz

2016. 05. 11., szerda

Amikor az Árpád Pálinka 2015-ben a legeredményesebb kereskedelmi pálinkafőzde lett, nem sejtették, hogy lehet ennél magasabbra törni.

Ennél megyeibb már nem lehet egy pálinka!

2016. 04. 27., szerda

A XVII. Gyulai Pálinkafesztiválon bejelentették: az Árpád Pálinka nyerte az idei Békés Megye Pálinkája díjat. Szerda délelőtt a békéscsabai Művész Kávéházban mutatkozott be újságírók előtt is a győztes termék.

Valódi élmények az Árpád Pálinka kínálatában

2015. 12. 11., péntek

Az Árpád és Vadász pálinkákat készítő Kisrét Manufaktúra Kft-ről tudni illendő, hogy idén ők nyerték el az ország legeredményesebb főzdéje címet. A rangos megmérettetésre összesen húsz tétellel neveztek hat kategóriában, s a szigorú szaktekintélyekből álló zsűri három champion-díjjal, hét aranyéremmel, hét ezüstéremmel és hat bronzéremmel ismerte el minőség iránti elkötelezettségüket.

Határtalanul az Árpád Pálinkával

2012. 05. 30., szerda

A Körösök Völgye Natúrpark egyik célkitűzése a helyi értékek képviselete és bemutatása a nagyközönség, a lakosság előtt. A kezdeményezés mellé szegődött a békéscsabai Árpád Pálinka is, a cég főtámogatóként jelenik meg Körösök Völgye Határtalan Vándortúra és Fesztiválon. A programsorozat vasárnapi, békéscsabai állomására látogattunk el a Széchenyi ligetbe.


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum