Békési pálinka

Tizenkét évig érlelték a békési whiskyt

2014. 10. 08., szerda

A közelmúltban megtartott Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon debütált a nagyközönség előtt a Békési Pálinka Manufaktúra whiskyje. A nedűt tizenkét éven át érlelték különleges fahordókban a megye névadó településén. Külön érdekesség: október 11-én lesz harminc éve, hogy a Békési Pálinkafőzde megkezdte működését, így az újdonság a jubileumhoz is kapcsolódik.

Budavári Pálinkafesztivál élménybeszámoló képekkel

2014. 10. 06., hétfő
Sajtókörúton járt a Pálinkafőzés.com a Budai Várban. Túravezetőnk a Rézangyal pálinkák sommelier-je, Borbáth Gabriella volt.

Hungarikumok IV. - Békési pálinkaremek

2014. 09. 29., hétfő

A nagy tekintélynek és külföldön is jó hírnek örvendő békési szilvapálinka méltán tartozik a hazánkat reprezentáló hungarikumok körébe. Elkészítése során a hagyományokat tisztelve, nagy gonddal járnak el, így minden üveg magas minőséget képvisel. Ahhoz, hogy egy szilvórium igazi békési szilvapálinka legyen számos kritériumnak kell megfelelnie az alapanyagoktól a lepárlásig.

Többségi tulajdonossá vált a Rézangyal a Békési Pálinka Zrt.-ben

2013. 10. 22., kedd

A főzdét továbbra is ifj. Békési Zoltán irányítja, a Rézangyal szerepe főként az értékesítési- és marketing területeken nyilvánul meg.

Szilvafa örökbefogadás a Békési Pálinka szilváskertjében

2013. 08. 16., péntek

Rendhagyó programot indított útjára Békési Zoltán. Mostantól bárki örökbe fogadhat egy szilvafát a Békési Pálinka szilváskertjéből, ahol 1869 darab veres szilvafa közül lehet kiválasztani a legkedvesebbet: öregebbet vagy fiatalabbat. A fa terméséről az örökbefogadó maga rendelkezik: pálinkát főzethet vagy lekvárt készíthet belőle. A lehetőségek tárháza végtelen. Elsőként Dr. Bognár Lajos, a Vidékfejlesztési minisztérium helyettes államtitkára fogadta örökbe az első számú, sorszámozott fát.

Augusztusi pálinkaünnep Békésben

2013. 07. 22., hétfő

Pálinkafelismerő verseny, cibereleves és retro diszkó a Békési Szilvapálinka Ünnepen.

Készül az év meggy pálinkája

2012. 12. 04., kedd

Magyarország ismét közösen készíti el az év pálinkáját, ezúttal meggyből. Hazánk pálinkaházainak szakemberei együtt zsűrizték a főzdék által beküldött prémium tételeket, amelyek házasítását, azaz a különleges blendet a Budapesti Pálinkafesztiválon kóstolhatja meg a közönség.

Csabai Kolbászfesztivál Békési pálinkával - a magyar München Fest

2012. 10. 24., szerda

A falusi disznótorok hangulatában telt a Békéscsabai kolbászfesztivál szombati " főnapja" ahol több mint ötszáz csapat gyúrta- töltötte a kolbászt. A pálinkagőzös hangulatban több ezren buliztak a három stadionnyi fedett fesztiválon, ahol kecskeméti, izsáki és kiskőrösi csapatokra is találtunk! A csabaiak találmánya hajaz leginkább Európa legvidámabb fesztiváljára a müncheni sörfesztiválra, csak amíg a németek a piához esznek, addig a magyarok a kajához isznak! 

Koktélparty a Békési Pálinka Centrumban

2012. 08. 29., szerda

A Békési Pálinka Zrt. különleges újdonságokkal vár mindenkit augusztus 31-én, szeptember 1-én és 2-án Békésen, az Ady u 1 sz alatt!  

Megkezdődött a békési szilvaszüret

2012. 08. 10., péntek

A Békési Pálinka Zrt. tulajdonosa már sok éve létrehozta a saját tulajdonú 28 hektáron elterülő, mintegy 9500 szilvafából álló ültetvényét, ahonnan a híres-neves Békési Szilvapálinka gyümölcse ered. A gondos növénytermesztésnek köszönhetően ebben a télen fagyos, nyáron aszályos időben is jó „féltermésre” számítanak az ország egyik leggondozottabb szilvakertjében – tudtuk meg id. Békési Zoltántól.


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum