bérfőzde

2021-es év újrarajzolja a pálinka piacát: mutatjuk, hol mennyibe kerül a cefre kifőzése

2021. 01. 08., péntek

Egy biztos: az otthon főzőknek már nem szükséges a literenkénti 700 forintos adójegyet kiváltaniuk, amennyiben nem lépik túl a előírt mennyiséget. Ugyanilyen mértékben csökkentek idén a bérfőzdék árai is. Helyzetkép a hazai pálinkafrontról:

A pálinka kínálni való dolog, amire büszke a tulajdonosa

2015. 11. 18., szerda

Százhúsz hektár gyümölcsös. Elképzelni is nehéz azt a rengeteg gyümölcsfát amennyi elfér ekkora területen. Ilyen nagy gyümölcsöskert volt Dombegyház északi határában, ha az ember Kisdombegyház felől érkezett a faluba, az utolsó métereket a hatalmas gyümölcsöskert mellett tette meg.

Nyolcvan százalékkal visszaesett a bérfőzdék forgalma

2015. 10. 15., csütörtök

Kétmillió liter pálinkát állítottak elő az idén az ország szeszfőzdéi, ami a tavalyi ötödét sem éri el.

Aggódnak a bérfőzdék

2015. 01. 05., hétfő

A forgalom visszaesésére számítanak a bérfőzdékben a pálinkafőzés adómentességének megszüntetése miatt. Januártól változott a rendszer. Ha valaki a jövőben szeszfőzdében szeretné lefőzetni a pálinkáját, az eddig tehermentes 86 liter után 70 ezer forint adót kell majd fizetnie.

Hogy a gyümölcs tovább éljen

2014. 09. 29., hétfő

Már egy éve működik a Bánomkerti Pálinkafőzde Székkutason. A tulajdonossal, Kruzslicz Tamással, többek között a kezdetekről beszélgettünk a Családi Magazinban.

Pálinkaháború Bükkösdön

2012. 09. 24., hétfő

Bükkösd mintafalu. Adóssága nincs, a falu pálinkafőzdéje kitermeli a szemétszállítást, amely így ingyenes a helyieknek. Csakhogy a polgármester új főzdéje belekavarhat az idilli állapotokba.

Jó hír a házi főzőknek, viszont rosszul járnak a bérfőzők!

2012. 06. 22., péntek

Úgy tűnik, hogy Brüsszelnek nem a házi főzőkkel és az otthon készített pálinkával van gondja. Ez jó hír azok számára, akik már rendelkeznek saját készülékkel, illetve akik annak beszerzését fontolgatják. 

Nagy üstben fő a kisüsti

2012. 02. 14., kedd

Ötven liter pálinkát 2010 őszétől minden ember adómentesen főzhet otthon, vagy pároltathat hivatalos szeszfőzdében. A liberalizálás nem a házi készítés megszaporodását, hanem a bérfőzetés mérhető megugrását eredményezte.

Bérfőzés, magánfőzés szabályai - egy kis emlékeztető...

2012. 01. 09., hétfő

2010. augusztus 13-án a Magyar Közlöny 132. számában kihirdetésre került az egyes gazdasági és pénzügyi tárgyú törvények megalkotásáról, illetve módosításáról szóló 2010. évi XC. törvény, valamint az egyes adózási tárgyú PM rendeletek módosításáról szóló 4/2010. (VIII. 13.) NGM rendelet, amely a párlat magánfőzés és bérfőzés keretében történő elállításának szabályairól szól.

Adózatlan szesszel és cukorcefrével bukott le a nyáregyházi bérfőzde

2011. 12. 01., csütörtök

Meghaladhatja a tizenötmillió forintot is a jövedéki bírság a nyáregyházi szeszfőzde esetében, ahol a pénzügyőrök nagyobb mennyiségű, igazolatlan származású gyümölcspálinkára és cukorcefrére bukkantak – közölte a Nemzeti Adó - és Vámhivatal (NAV). A NAV bevetési főigazgatóságának járőrei a Pest megyei Nyáregyházán, egy kizárólag bérfőzést végző szeszfőzdében tartottak ellenőrzést és több mint hatszáz liter ismeretlen eredetű pálinkát és 3,6 tonna, szintén igazolás nélküli cukorcefrét foglaltak le.


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum