Brill pálinkaház

Körkép: A 2015-ös Pálinka Országkóstoló legjobbjai

2015. 06. 24., szerda

Az idén második alkalommal megrendezett Pálinka Országkóstolón összesen 50 aranyérmet, 119 ezüstérmet és 9 Champion díjat osztottak ki a legjobb pálinkafőzdék között. A versenyen a bírák napi 50-60 mintát kóstoltak és pontoztak.

Budavári Pálinkafesztivál élménybeszámoló képekkel

2014. 10. 06., hétfő
Sajtókörúton járt a Pálinkafőzés.com a Budai Várban. Túravezetőnk a Rézangyal pálinkák sommelier-je, Borbáth Gabriella volt.

Történelmet írt a Brill Pálinkaház

2013. 10. 28., hétfő

Ők viselhetik a „Magyarország legeredményesebb kereskedelmi főzdéje 2013” címet.

Olaszrizling Pálinka a Brilltől

2013. 10. 17., csütörtök

Pálinkaajánló - A Brill Pálinkaház egy kis családi vállalkozás, de minőségben, tudásban a hazai mezőny élvonalába tartozik. Mottója: a pálinka élmény, melynek megfelelően minden csepp pálinkában igyekszünk a természet csodáit feltárni vendégeink előtt.

Megvédjük a pálinkánkat

2013. 06. 17., hétfő

Tíz főzde érdemelte ki tavaly ősz óta, hogy a Pálinka Nemzeti Tanács védjeggyel lássa el termékeit. A pálinkák palackjain többlépcsős laboratoriumi és érzékszervi vizsgálat nyomán jelenhetnek meg a kifogástalan minőséget garantáló címkék.

Népmesébe illő a pálinka sikertörténete

2013. 04. 22., hétfő

Ha valaki egyszer megírná a pálinka réges-rég kezdődött és soha véget nem érő történetét, abból egy szép magyar népmese kerekednék ki – köszöntötte V. Németh Zsolt a Gyulai Pálinkafesztivál résztvevőit szombaton. A vidékfejlesztésért felelős államtitkár a pálinka megbecsültségéért vívott sikeres harcot a hétfejű sárkány legyőzéséhez hasonlította.

Pálinka a tűzhelyen

2012. 11. 19., hétfő

A pálinkáról az utóbbi évek gasztronómiai paradigmaváltásának köszönhetően kiderült, hogy bizony kiválóan alkalmas a főzésre, ételek kiegészítésére, vagy éppen teljessé tételére.

Petzold Attila: Teremtsünk hagyományt a pálinkakultúrában!

2012. 10. 18., csütörtök

Interjú - Borászként szerzett diplomát, majd több évet eltöltött a Magyar Borok Házában sommelier-ként, de a szakma leginkább a Brill Pálinkaház emblematikus figurájaként tekint rá. Magyarország egyik legelismertebb pálinka- és párlatszakértőjével, Petzold Attilával beszélgettünk.

Nagy a készülődés Soltvadkerten

2012. 07. 06., péntek

A Font Pincészet is készül a hétvégén együtt tartandó XVII. Országos Cserszegi Fűszeres Bor- és Pálinkaversenyre valamint az I. Országos Irsai Olivér Bor- és Pálinkaversenyre. Már csak azért is jogos a készülődés részükről is, hiszen legutóbb a gyulai pálinka világversenyen Arany díjjal tüntették ki az Irsai Olivér pálinkájukat.

Pálinka Világkupa Gyulán - összefoglaló

2012. 04. 24., kedd

A tavalyi 794 minta után idén 1120 pálinka szakmai, érzékszervi bírálását végezte el április 2-án a 24 tagú zsűri Lovassy György versenyigazgató irányításával Gyulán.


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum