cefrézés

Így cefrézz, ha jó pálinkát akarsz! – Egy pálinkafőzde tapasztalatai

2021. 02. 01., hétfő
Lassan vége a szezonnak, kiürülnek a cefrés hordók. Egy Vas megyei főzdében jártunk, és megkérdeztük, hogy az őszi-téli időszakban melyek voltak a legérdekesebb tapasztalatok, és mire érdemes odafigyelni, ha igazán jó pálinkát szeretnénk!

Hogyan cefrézzünk szőlőt?

2016. 10. 10., hétfő

Az egyik leghálásabb gyümölcsünk a kihozatal szempontjából a szőlő. Ráadásul két legyet üthetünk egy csapásra, mert a szőlőcefre készítésekor törkölyünk is marad. Fogjunk neki.

Itt a cefrézés ideje

2016. 08. 02., kedd

Az árpával, búzával együtt érő körte az első gyümölcs, amelyből pálinkát is főzhetünk – már aki ezt nem tette meg a meggyel, cseresznyével, eperrel a korábbi hetekben. Cefrét kell tehát készíteni – igen ám, de hogyan?

Hány forintból lesz jó pálinkám?

2016. 06. 01., szerda
A cefrézés, cefreerjesztés költségei és a pálinka minőség-mennyiség összefüggései.

Így készíts mesteri pálinkát, ne pedig lakklemosót

2015. 09. 18., péntek

Ameddig illegális volt az otthoni szeszfőzés, addig a pálinka minősége is alacsony volt a silány cefre és a korszerűtlen berendezések miatt. 2010-óta teljesen más a helyzet, mivel a törvényjavaslat elfogadásával a kormány engedélyezte az otthoni főzést, ezzel lehetővé téve a korszerű pálinkafőzők beszerzését. 86 liter 50 fokos páleszt főzhetünk egy adott évben.

Átrendeztük a pálinkafőzési kiegészítők oldalát...

2013. 10. 18., péntek

Megújult, átalakult a pálinkafőzés kiegészítői oldalunk. A tematikusan felépített dobozokban most könnyedén megtalálható bármely eszköz, segédanyag, kiegészítő, mely hasznos része és kelléke lehet a gyümölcs feldolgozásnak, a cefre készítésnek, a pálinkafőzésnek vagy akár a pálinka szűrésének, tárolásának, kezelésének. 

Az alábbi linken megtekinthető:

http://www.palinkafozes.com/webshop/kiegeszitok

Üdvözlettel,

Pálinka Team

Hogyan ne legyen kerítésszaggató a pálinka? - interjú a Pálinkafőzés.com-al...

2012. 10. 02., kedd

Sérülésmentes, jó minőségű gyümölcs, kellő odafigyelés és türelem a titka az otthon készített pálinkának. Hogyan és mire figyeljünk oda? Elmondja a szakértő.

Erjesztési, cefrézési hibák és azok javítása

2012. 09. 03., hétfő

"Egy kis szakma" rovatunk ez alkalommal a cefrézési, erjesztési hibákra és azok javítására hívja fel a figyelmet.

Pálinkafőzés házilag 2. rész - A lepárlás… hogyan főzzük ki a cefrét

2012. 08. 13., hétfő

Talán nincs is olyan valamirevaló magyar család, ahol ne rotyogott volna sparhelten a kuktában némi jóravaló cefre. Sorozatunkban az – egyelőre még megengedett – otthoni pálinkafőzés titkaiba szeretnénk olvasóinkat beavatni.

Pálinkafőzés házilag 1. rész – A gyümölcstől a cefréig

2012. 07. 16., hétfő

Talán nem övez hazánkban olyan széles társadalmi elégedettség egyetlen törvénymódosítást sem, mint azt, mely – közkeletű néven – a házi pálinkafőzést tette lehetővé 2010-ben. Ugyan az EU bürokratái ezt is kifogásolják, mégis sokan vágtak bele a hazai kisüsti legyártásába, kisebb nagyobb sikerrel. Összeállításunkban nekik szeretnénk segíteni.


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum