Erdély pálinka

Erdélyi "pálinka"?

2017. 07. 10., hétfő

A magyar pálinkát az Európai Unió eredetvédettséggel látta el, így kizárólag a magyar földön, magyar gyümölcsből előállított párlatot lehet ilyen névvel ellátni. Erdélyben is gyártanak finom pálinkát, de azt már nem lehet így hívni – konfliktus lett a vége.

Lobbiznak az erdélyi pálinkások

2017. 02. 09., csütörtök

Az erdélyi magyar identitástudat sérül azzal, ha nem használhatjuk az anyanyelvünknek megfelelő elnevezést a pálinkára – fejtette ki a Világgazdaságnak Péter Ferenc, az erdélyi Maros megye önkormányzatának elnöke. Péter ezért a másik két székely megyét irányító kollégájával, a kovásznai Tamás Sándorral, valamint a hargitai Borboly Csabával közösen kérte a közelmúltban a pálinkatörvény módosítását a magyar kormánytól.

A pálinka névhasználat kiterjesztéséről a kormány dönt

2017. 02. 03., péntek

A magyar kormány minden érintett számára megnyugtató megoldást keres az Erdélyi Pálinka Lovagrend által felvetett kérésre, miszerint az Erdélyben főzött pálinkákra is terjedjen ki az európai uniós eredetvédettség.

Kovászna megye Orbán Viktortól vár segítséget pálinkaügyben

2017. 01. 30., hétfő

Orbán Viktor kormányfőtől, több minisztertől és diplomatától várnak segítséget pálinkaügyben a székelyföldi önkormányzati vezetők.


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum