EU

SIKERREL VÍVTUK MEG A BRÜSSZELI CSATÁT

2015. 10. 15., csütörtök
A kormány sikerrel vívta meg a csatát Brüsszellel, az otthoni pálinkafőzés történelmi-kulturális hagyománya így tovább élhet – ezt mondta lapunknak nyilatkozva a nemzetgazdasági tárca adóügyi és parlamenti államtitkára. Tállai András miniszterhelyettes hozzátette: a tervek szerint januárban új szabályok lépnek életbe, de a passzusok senkinek sem okoznak majd megterhelést.

NEM BUKOTT EL A PÁLINKA SZABADSÁGHARC!

2015. 10. 14., szerda

Egyáltalán nem bukott el a “pálinka szabadságharc” – mondta V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium hungarikumokért is felelős államtitkára a PestiSrácok.hu megkeresésére.

A Magyar Kormány álláspontja az otthon főzésről

2015. 03. 26., csütörtök

A Pálinkafőzés.com folyamatos kapcsolatban áll a Nemzetgazdasági Minisztérium Információs Irodájával annak érdekében, hogy hivatalos tájékoztatást adhasson az olvasóknak. Korábbi levelünkben állásfoglalást kértünk annak vonatkozásában, hogy mi a Kormány álláspontja az EU további jövedéki adó hadjárata kapcsán.

Kattintson Ön is a magyar pálinkáért

2014. 05. 08., csütörtök

VÉDJÜK MEG A MAGYAR FÖLDET, AZ AKÁCOT ÉS A PÁLINKÁT!

„KÉSZEK VAGYUNK MEGVÉDENI A SZABAD PÁLINKAFŐZÉST”

2014. 05. 07., szerda

A szabad pálinkafőzésért eddig is kiálltunk, és a jövőben is kiállunk érte az Európai Parlamentben is - jelentette ki Nyitrai Zsolt szerdán, a témában összehívott szakmai konzultáción.

Magyarország kitart a hazai jövedéki adó szabályozás mellett

2014. 04. 17., csütörtök

A kormány nem kívánja módosítani a jövedéki adóról szóló törvényt, álláspontja szerint a Bizottság által vitatott magyar jogszabályhelyek megfelelnek a közösségi jognak.

A Jobbik is kiáll a pálinkafőzés adómentességéért

2014. 04. 15., kedd

Az európai parlamenti választásokkal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót hétfőn a Jobbik Békéscsabán.

KI FOGUNK ÁLLNI A NEMZETI ÉRTÉKEINKÉRT!

2014. 04. 14., hétfő

A Fidesz-KDNP azt várja a májusban megalakuló új kormánytól is - hogy ha szükséges -, menjen el a falig a nemzeti érdekek védelmében; a magyar pálinka és akác védelmében találja meg a jogi megoldást arra, hogy ezeket a hungarikumokat megvédhessük – szögezte le Hoppál Péter.

Bitay: Mintha a magyar hagyományokat próbálnák megtörni

2014. 04. 11., péntek

Rövid időn belül megtalálja a módját a kormány, hogy még véletlenül se tudják eltörölni Brüsszelből az otthoni pálinkafőzés lehetőségét – reagált az Európai Unió bíróságának ítéletére Bitay Márton, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára az M1 Ma reggel című műsorában.

Pálinka cirkusz - Európai Bizottság kontra Magyarország

2014. 04. 10., csütörtök

Átnéztük a bírósági ítéletet. Mindenki döntse el maga, hogy jogos követelés, vagy egy ellentmondásokra épülő koholt ökörség. 


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum