Európai Bíróság

„KÉSZEK VAGYUNK MEGVÉDENI A SZABAD PÁLINKAFŐZÉST”

2014. 05. 07., szerda

A szabad pálinkafőzésért eddig is kiálltunk, és a jövőben is kiállunk érte az Európai Parlamentben is - jelentette ki Nyitrai Zsolt szerdán, a témában összehívott szakmai konzultáción.

Pálinka cirkusz - Európai Bizottság kontra Magyarország

2014. 04. 10., csütörtök

Átnéztük a bírósági ítéletet. Mindenki döntse el maga, hogy jogos követelés, vagy egy ellentmondásokra épülő koholt ökörség. 

A kormány elkötelezett a házi pálinkafőzés megtartása mellett

2014. 04. 10., csütörtök

Az EU úgy döntött, hogy adókötelessé kell tenni Magyarországon a pálinkafőzést 50 liter alatt is. A döntést követően a kormány megkezdi a tárgyalásokat a Bizottsággal és mindent elkövet azért, hogy a pálinkafőzés hagyományai az Unió engedte kereteken belül tovább élhessenek hazánkban.

Felháborító provokáció az uniós bírósági ítélet pálinkaügyben

2014. 04. 10., csütörtök

A Brüsszeli bürokraták újabb felháborító provokációja az Európai Bíróság ítélete, amelyben Magyarország pálinkaügyekben elfoglalt álláspontját bírálják - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Budapesten rendkívüli sajtótájékoztatón azután, hogy az Európai Unió bírósága csütörtökön közzétett ítéletében kimondta: ellentétes az uniós joggal a házi pálinkafőzés adómentessége.

Uniós pálinkacirkusz – avagy öntsünk tiszta pálinkát a pohárba

2014. 02. 24., hétfő

A 92/83/EGK irányelv nem tartalmaz rendelkezéseket az etilalkohol háztartási előállításáról! Az Uniós irányelvek elsősorban a bérfőzdében előállított adómentes pálinkát kifogásolják. Nézzük a tényeket, azaz a keresetlevelet, annak tartalmát, a hivatkozásokat, a felperes érvelését.

Magyarország kontra Unió

2014. 02. 17., hétfő

A Nemzetgazdasági Minisztérium sajtótájékoztatóján Varga Mihály válasza a házi pálinkafőzés Uniós vizsgálatával kapcsolatosan:


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum