Európai Bizottság

Pálinka cirkusz - Európai Bizottság kontra Magyarország

2014. 04. 10., csütörtök

Átnéztük a bírósági ítéletet. Mindenki döntse el maga, hogy jogos követelés, vagy egy ellentmondásokra épülő koholt ökörség. 

A kormány elkötelezett a házi pálinkafőzés megtartása mellett

2014. 04. 10., csütörtök

Az EU úgy döntött, hogy adókötelessé kell tenni Magyarországon a pálinkafőzést 50 liter alatt is. A döntést követően a kormány megkezdi a tárgyalásokat a Bizottsággal és mindent elkövet azért, hogy a pálinkafőzés hagyományai az Unió engedte kereteken belül tovább élhessenek hazánkban.

Felháborító provokáció az uniós bírósági ítélet pálinkaügyben

2014. 04. 10., csütörtök

A Brüsszeli bürokraták újabb felháborító provokációja az Európai Bíróság ítélete, amelyben Magyarország pálinkaügyekben elfoglalt álláspontját bírálják - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Budapesten rendkívüli sajtótájékoztatón azután, hogy az Európai Unió bírósága csütörtökön közzétett ítéletében kimondta: ellentétes az uniós joggal a házi pálinkafőzés adómentessége.

Varga Mihály a pálinkafőzésről

2014. 02. 27., csütörtök

Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter az Inforádió Aréna című műsorában a pálinkafőzésről is nyilatkozott.

Uniós pálinkacirkusz – avagy öntsünk tiszta pálinkát a pohárba

2014. 02. 24., hétfő

A 92/83/EGK irányelv nem tartalmaz rendelkezéseket az etilalkohol háztartási előállításáról! Az Uniós irányelvek elsősorban a bérfőzdében előállított adómentes pálinkát kifogásolják. Nézzük a tényeket, azaz a keresetlevelet, annak tartalmát, a hivatkozásokat, a felperes érvelését.

Magyarország kontra Unió

2014. 02. 17., hétfő

A Nemzetgazdasági Minisztérium sajtótájékoztatóján Varga Mihály válasza a házi pálinkafőzés Uniós vizsgálatával kapcsolatosan:

Pálinkafőzés - áttekintő

2013. 03. 19., kedd

Szeged – Nem enged a kormány az Európai Uniónak, továbbra is adómentességet biztosít az otthoni pálinkafőzőknek. Csongrád megyében 25 főzde üzemel, őket nem a házi üstök veszélyeztetik.

Jó hír a házi főzőknek, viszont rosszul járnak a bérfőzők!

2012. 06. 22., péntek

Úgy tűnik, hogy Brüsszelnek nem a házi főzőkkel és az otthon készített pálinkával van gondja. Ez jó hír azok számára, akik már rendelkeznek saját készülékkel, illetve akik annak beszerzését fontolgatják. 

Vaklárma! "A Bizottság által vitatott intézkedések nem ütköznek az uniós jogba"

2012. 06. 22., péntek

 

Magyarország továbbra sem kívánja módosítani a jövedéki adóról és az ágazati különadóról szóló törvényt. A kormány álláspontja szerint a Bizottság által vitatott magyar jogszabályhelyek teljes mértékben megfelelnek a közösségi jognak.


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum