Gyula

Birskörte pálinka nyerte el a Magyarország legjobb pálinkája címet 2013-ban

2013. 05. 13., hétfő

Birskörte pálinka nyerte el 2013-ban a Magyarország legjobb pálinkája címet az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen Gyulán. A zsűri a 14-ik Kisüsti Pálinkafesztiválon szombaton hirdette ki az országos pálinkaverseny eredményét.

Népmesébe illő a pálinka sikertörténete

2013. 04. 22., hétfő

Ha valaki egyszer megírná a pálinka réges-rég kezdődött és soha véget nem érő történetét, abból egy szép magyar népmese kerekednék ki – köszöntötte V. Németh Zsolt a Gyulai Pálinkafesztivál résztvevőit szombaton. A vidékfejlesztésért felelős államtitkár a pálinka megbecsültségéért vívott sikeres harcot a hétfejű sárkány legyőzéséhez hasonlította.

Pálinkazsűrizés Gyulán

2013. 04. 05., péntek

A XIV. Kisüsti Pálinka Fesztivál alkalmából meghirdetett magyar pálinkák versenyére 373 párlat érkezett, a nemzetközi mezőnyben 413 ital indul.

Legyen a törköly az új szilva!

2013. 02. 15., péntek

A francia fiatalok már ki tudják mondani, hogy mézes ágyas meggy, és hogy egészségedre. A magyar pálinkának azonban nincs turisztikai jelentősége, mint azt megtudtuk a Rézangyal egyik alapítójától, aki épp a törkölypálinka hazai népszerűsítését tartja fontosnak. Szemtelen sorozattal az előítéletek ellen.

Gyulai Pálinka Manufaktúra: 280 éves múlt

2012. 07. 25., szerda

Jövőre lesz 280 éve, hogy Báró Harruckern János Gyulán megalapította az első pálinkafőzdét. A hagyomány tisztelete fontos. Értéket őrizni talán még fontosabb. Értéket teremteni kétségkívül merész vállalkozás - manapság különösen az. A Gyulai Pálinka Manufaktúra mindezt felvállalta. A következőkben arról olvashatnak, miért éppen báró Harruckern János a manufaktúra névadója, de arról is mit jelent ma a közel 300 éves múlt és hagyomány.

Pálinka Világkupa Gyulán - összefoglaló

2012. 04. 24., kedd

A tavalyi 794 minta után idén 1120 pálinka szakmai, érzékszervi bírálását végezte el április 2-án a 24 tagú zsűri Lovassy György versenyigazgató irányításával Gyulán.

Tarolt a vilmoskörte a gyulai pálinkafesztiválon

2012. 04. 24., kedd

A Tuzséri pálinka manufaktúra vilmoskörte pálinkája nyerte meg az idei, gyulai pálinkafesztivált a világkupa legjobb versenymintája, s a Magyarország legjobb pálinkája kategóriában is.

Az Agárdi Pálinkafőzde 19 érmet nyert a gyulai Világ Kupán

2012. 04. 24., kedd

Az idén megrendezett I. Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világ Kupa, benne a XX. Magyar Országos Pálinka és Törkölypálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Versenyre rekordszámú nevezés érkezett, összesen 1 120 minta. 

Kiderül, melyik lesz a legjobb magyar pálinka

2012. 04. 20., péntek

Péntektől vasárnapig tart a XIII. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál Gyulán, melyet a várkertben rendeznek meg. Az egyik legnagyobbnak és legnépszerűbbnek számító rendezvényen vásár és kiállítás is várja a látogatókat.

Belga pálinka is érkezett a gyulai fesztiválra

2012. 04. 03., kedd

Az I. Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világ Kupa, benne a XX. Magyar Országos Pálinka- és Törkölypálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Verseny nyilvános érzékszervi zsűrizésére hétfőn délelőtt kezdődött meg Gyulán, a D-Hotelben.


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum