Gyulai pálinka

Közel 300 éves hagyomány nyomában

2015. 11. 26., csütörtök

Gyulán immár majd három évszázados hagyománya van a pálinka készítésének. A város első főzdéjét Harruckern János György alapította 1731-ben. A tradíció „egyenesági” letéteményese a Báró Harruckern Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. A vállalkozás által működtetett főzde és kóstolóház egy 15 hektáros, gyümölcsösök által körülölelt területen található, ahol a legmagasabb minőségű nedűkhöz vezető úton Fabulya Attila, okleveles pálinkabíráló vezetett végig bennünket.

Budavári Pálinkafesztivál élménybeszámoló képekkel

2014. 10. 06., hétfő
Sajtókörúton járt a Pálinkafőzés.com a Budai Várban. Túravezetőnk a Rézangyal pálinkák sommelier-je, Borbáth Gabriella volt.

Itt az első magyar arany, a kökény pálinka nyerte

2012. 07. 28., szombat

Báró Harruckern megszerezte az első londoni aranyunkat. A Gyulai Pálinka Manufaktúra színeiben indult a nevével fémjelzett kökény pálinkával a közeli napokban megtartott angliai International Wine and Spirit Competetion versenyen.

Gyulai Pálinka Manufaktúra: 280 éves múlt

2012. 07. 25., szerda

Jövőre lesz 280 éve, hogy Báró Harruckern János Gyulán megalapította az első pálinkafőzdét. A hagyomány tisztelete fontos. Értéket őrizni talán még fontosabb. Értéket teremteni kétségkívül merész vállalkozás - manapság különösen az. A Gyulai Pálinka Manufaktúra mindezt felvállalta. A következőkben arról olvashatnak, miért éppen báró Harruckern János a manufaktúra névadója, de arról is mit jelent ma a közel 300 éves múlt és hagyomány.

Ütős hungarikum: a legszebb hazai pálinkák

2012. 03. 30., péntek

Koccintásra mindig akad alkalom, de ha a pálinkának van szezonja, akkor biztosan a húsvét az. A rokonoknál ilyenkor előkerülő házipálinkáról optimális esetben tudjuk, hogy melyik kerti szilva- vagy barackfa gyümölcséből készült a cefre, a kereskedelmi forgalomban kapható termékek minőségét azonban a vásárló, aki nem szeretne másnap fejfájással ébredni, elsősorban a márka megnyerő, igényes arculata alapján igyekszik megállapítani.

Díjeső a Gyulai Pálinka Manufaktúrának

2012. 03. 28., szerda

Összesen kilenc aranyéremmel végzett a Gyulai Pálinka Manufaktúra a legrangosabb magyar pálinkaversenyen, az immár hetedik alkalommal megrendezett HunDeszten.

Kisüsti pálinkával is lehet izzadni a Gyulai Várfürdőben

2012. 03. 05., hétfő

Új felöntésekkel fokozzák az izzadást a Gyulai Várfürdő Castello Szaunaparkjában – írja a Békés Megyei Hírlap. A kísérletező kedvűek márciustól pálinkás és gyógyvizes szaunaszeánszokon is részt vehetnek márciustól.

 

2011: a pálinka éve volt? 4. rész

2012. 01. 16., hétfő

A Békési az érlelt szegmensben erősített, a Gyulai hitt a gyümölcsben. És Mártonék?

Ezek voltak 2011 legkülönlegesebb pálinkái

2012. 01. 04., szerda

Hogy milyen meglepetésekkel rukkolnak elő az idén a pálinkafőzők, még korai lenne firtatni. Azt viszont érdemes áttekinteni, hogy mit töltöttek tavaly a poharainkba.

Ízlelgesse a szót: kapafitnesz

2011. 07. 14., csütörtök

A legújabb gyulai turisztikai program a kapafitnesz, ahol lovaskocsival viszik a résztvevőket a pálinka manufaktúra mögötti kertekbe, ahol a kapálást finom falatokkal és pálinkával jutalmazzák.


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum