kormány

Mengyi: A pálinka legyen agrár vezértermék, világmárka

2013. 07. 15., hétfő

A kormány célja, hogy a pálinka agrár vezértermékké, világmárkává váljon a következő években. Az agrárstratégiában külön is szerepel a pálinka, ez a márkanév hungaricum - mondta Mengyi Roland (Fidesz) országgyűlési képviselő szombaton Boldogkőváralján, sajtótájékoztatón.

A pálinkára egész Magyarország büszke lehet

2013. 05. 21., kedd

A VIII. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál, és Kiváló Magyar Élelmiszerek kiállítása és vására megnyitóján Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára mondott köszöntőt 2013. május 18-án.

Vitrinbe zárták az ország legjobb pálinkáját

2012. 12. 13., csütörtök

A pálinka karrierje nem most kezdődött, de „pályafutásában” az elmúlt évtizedben történt minőségi fordulat. A pálinka ma már nem csupán agrártermék, a mezőgazdaság GDP-ben mérhető kibocsátása, hanem igazi hungarikum, nemzeti ital – hangsúlyozta V.

Orbán Viktor és Robert Fico a béke pálinkával

2012. 10. 02., kedd

Közös nyilatkozatot írt alá Orbán Viktor magyar és Robert Fico szlovák miniszterelnök a Komárom és Révkomárom közötti Duna-híd megépítéséről, valamint a két ország közlekedési kapcsolatainak fejlesztéséről.

A magyar pálinkának semmi köze a csehországi metilalkohol-mérgezéshez

2012. 09. 19., szerda

A sajtóban megjelent téves információkkal szemben, a Csehországban és Lengyelországban az elmúlt napokban már több halálos áldozatot is követelő metilalkohollal szennyezett szeszesipari termék semmilyen formában nem hozható összefüggésbe a magyar pálinkával. A Magyarországon előállított, illetve forgalomba hozott pálinkák szigorú élelmiszer-biztonsági előírások alapján, ellenőrzött körülmények között készülnek, fogyasztásuk biztonságos. Közlemény.

Vaklárma! "A Bizottság által vitatott intézkedések nem ütköznek az uniós jogba"

2012. 06. 22., péntek

 

Magyarország továbbra sem kívánja módosítani a jövedéki adóról és az ágazati különadóról szóló törvényt. A kormány álláspontja szerint a Bizottság által vitatott magyar jogszabályhelyek teljes mértékben megfelelnek a közösségi jognak.

A minőségi pálinka méltán képviseli hazánkat a világban!

2012. 05. 14., hétfő

A pálinka az első helyet szerezheti meg a hungarikumok között, hiszen egy olyan érték, amely egyre népszerűbb itthon és külföldön, és méltán képviseli hazánkat a világban – fogalmazott Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a jubileumi, 10. Országos Pálinka Fórumon. A minisztériumban tartott rendezvényen a tudományos valamint szakmai szervezetek, vállalkozók, jogszabályalkotók és az illetékes hatóságok képviselői a pálinka jelenéről és jövőjéről tanácskoztak. 

Pályázati felhívás Országos pálinka- és törkölypálinka-verseny megrendezésére

2012. 05. 03., csütörtök

Pályázat - A Pálinka Nemzeti Tanács (PNT) a vidékfejlesztési miniszter országos pálinka- és törkölypálinka-versenyről, valamint az érzékszervi bírálók képzéséről szóló 33/2010. (XI. 25.) VM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 2. §-ban foglalt felhatalmazás alapján pályázatot hirdet a 2013. évi országos pálinka- és törkölypálinka-verseny megrendezésére.

Itt is főznek majd pálinkát

2012. 01. 19., csütörtök

Csaknem 800 millió forintos beruházással gyümölcspálinka-lepárló üzem épül Somlóvásárhelyen, a létesítményt a tervek szerint az idén májusban adják át – tudatta a beruházó Somló Spirit Kft. ügyvezetője.

V. Németh: munkahelyeket teremthet, ha a kertészetben pálinkafőzéssel is foglalkoznak

2011. 12. 09., péntek

Magyarországnak minden adottsága megvan a kertészeti ágazat fejlesztésére – jelentette ki V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) évértékelő rendezvényén. Az államtitkár leszögezte: a mezőgazdaság feladata nemcsak az, hogy biztonságos, jó minőségű élelmiszerekkel lássa el az országot, hanem az is, hogy a termeléssel fenntartsa a jó környezetet, a kultúrtájat és a közösségeket.


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum