metilalkohol

Így kell egészséges pálinkát főzni

2013. 07. 23., kedd

Itt a pálinkaszezon - nem az ivásé, mert az mindig van, hanem a főzésé. Pár dologra érdemes figyelni az ital elkészítésekor: ártalmas lehet a pálinkák nem megfelelő metanoltartalma, a magas szint egészségügyi gondokat okozhat, míg a túl alacsony a hamisítás jele.

A jó pálinka nem méreg, orvosság

2012. 11. 28., szerda

Biztonságos a magyar pálinka, állítják a forgalmazók.

Kezet mosni sem érdemes metanollal

2012. 09. 20., csütörtök

Amennyire egyszerű, annyira veszélyes alkoholfajta a metanol. Hogyan kerül a pancsolt italokba, mik a hatásai, és miért itatnak alkoholt az alkoholmérgezésre? Megnéztük azt is, mennyi metanol lehet a pálinkában.

A magyar pálinkának semmi köze a csehországi metilalkohol-mérgezéshez

2012. 09. 19., szerda

A sajtóban megjelent téves információkkal szemben, a Csehországban és Lengyelországban az elmúlt napokban már több halálos áldozatot is követelő metilalkohollal szennyezett szeszesipari termék semmilyen formában nem hozható összefüggésbe a magyar pálinkával. A Magyarországon előállított, illetve forgalomba hozott pálinkák szigorú élelmiszer-biztonsági előírások alapján, ellenőrzött körülmények között készülnek, fogyasztásuk biztonságos. Közlemény.

A szennyezett szeszesital nem pálinka

2012. 09. 19., szerda

A Csehországban történt metil-alkohol-mérgezéssel kapcsolatban a Pálinka Nemzeti Tanács arra hívja a figyelmet, hogy a mérgezést okozó szeszesital nem pálinka.

Már Szlovákiában is mérgez a cseh metilalkohol

2012. 09. 17., hétfő

Csehországban vásárolt házi pálinka miatt került kórházba metilalkohol-mérgezéssel nyolc ember Szlovákiában. A cseheknél több mint húsz halottja van a mérgezési hullámnak, 23 embert őrizetbe vettek a hatóságok.


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum