minőségi pálinka készítés

A legtisztább gyümölcs: csak egy kupicával!

2020. 10. 27., kedd
Köztudott: egy liter 40-45 fokos whiskyt nagyjából 2 kilogramm gabonából állítanak elő, egy üveg vodkának 3 kiló krumpli és víz az alapanyaga, miközben egy liter pálinkát legalább tíz kiló kiváló gyümölcsből készítenek. És ha valaki nagyon ínyenc készítheti szőlőből is!

Hogyan készít jó pálinkát a Bestillo Pálinkaház?

2019. 10. 14., hétfő
A házi pálinkáról legtöbbünknek valószínűleg ugyanaz a kép él a fejében. A családi ebéd vagy a rokonlátogatás alatt előkerül a másfél literes műanyag palack, benne a felbecsülhetetlen értékű nedűvel, amit a készítője csillogó szemmel kínál körbe, a körülötte ülők pedig válogatott kifogásokkal próbálnak kitérni előle. És amikor végül mégis isznak belőle, megfogadják, hogy pálinkát soha többet, vagy pedig úgy érzik, férfiasságukat azzal bizonyíthatják a legjobban, ha beneveznek még egy kör kerítésszaggatóra anélkül, hogy leborulnának a székről. Márpedig nem kéne így lennie.

Pálinka, szerelmem

2016. 01. 05., kedd

 

A hir6.hu éves visszatekintő sorozatának következő darabjában, az augusztus közepén szüretelt cikkükben Fabulya Attila, okleveles pálinkabíráló osztotta meg velük kincset érő szaktudását.

Így készíts mesteri pálinkát, ne pedig lakklemosót

2015. 09. 18., péntek

Ameddig illegális volt az otthoni szeszfőzés, addig a pálinka minősége is alacsony volt a silány cefre és a korszerűtlen berendezések miatt. 2010-óta teljesen más a helyzet, mivel a törvényjavaslat elfogadásával a kormány engedélyezte az otthoni főzést, ezzel lehetővé téve a korszerű pálinkafőzők beszerzését. 86 liter 50 fokos páleszt főzhetünk egy adott évben.


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum