pálinka különlegesség

Zöldségekből párlat

2017. 03. 27., hétfő

Sárgarépából, sütőtökből, zellerből és céklából is készítenek párlatokat, azt mondják, ezek igazi különlegességek.

Pálinkából kávét? Miért is ne!

2016. 05. 23., hétfő

A magyar pálinka csak idehaza világhírű, ideje, hogy külföldön is kellően elismerjék. Ennek érdekében lépett most a piacra egy új ötlettel a az idén 99 éves Pannonhalmi Pálinkárium, és innovációjukat be is mutatták május 18-án a szakma képviselőinek.

Egy harapás pálinkát?

2015. 11. 25., szerda

Ehető rövid – üvegben, meggyből.

Kézműves bonbonokba kerültek a Márton és Lányai pálinkák

2014. 03. 11., kedd

A legédesebb kombinációt alkotta meg prémium bonbon és pálinka párosításával az ország egyik legjobb pálinka- és csokoládékészítője. A Lady Lavender kézműves bonbonokba Márton és Lányai pálinkák kerültek, amelyeket a VinCe Budapest fesztiválon kóstolhatott meg az ínyenc közönség.

A parlagfüves pálinka a specialitása

2013. 12. 13., péntek

Nem lehetetlen, hogy a Vérteskethely szélén található pálinkafőzde a legrégebbi megyénkben, de az biztos, hogy Kisbér környékén ez épült legkorábban, még az 1800-as évek végén. A jelenlegi tulajdonos, Szarvas Tibor parlagfüves pálinkája igazi ritkaságnak számít.

Üt a torta, üt - pálinkás édességet mindenkinek!

2013. 08. 16., péntek

A szép napok így indulnak: egy cukrász tortával a kezében várja az embert a munkahelyén. Nem is akármilyennel: pálinkással. Amit azonnal fel is kell vágni, mert így legálisan fogyasztottunk alkoholt munkavégzés közben. 

Extrém élvezet: Nyaljon házi pálinkát!

2013. 07. 29., hétfő

Keresztezte a pálinkát a fagylalttal Vajda Zsolt cukrászmester. Édességét 40 százalékos pálinkával ízesíti, amit csak húszévesnél idősebb vendégeinek ajánl, mert három gombócnál több megárthat.

Berkenye pálinka

2013. 01. 21., hétfő

Rongálják a 2013-as „Év fáját” Pécsett. Almaszerű terméséből ugyanis pálinka készül. A pálinkafőzéshez rengeteg bogyót kell összeszedni, mivel száz liter cefréből csupán négy liter szesz lesz.

Négyszáz féle pálinka a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon

2012. 10. 04., csütörtök

Huszonöt pálinkafőzde, tíz kolbászkészítő, borászok és sajtmesterek termékei mellett számos koncert és egyéb program várja a VI. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál vendégeit csütörtöktől vasárnapig.

Extrém italokkal álltak elő a magyar pálinkafőzők

2012. 09. 17., hétfő

Önmagukban is fogyaszthatók, de főzéshez is felhasználhatók a zöldségből főzött párlatok – hangsúlyozza az egyik Tolna megyei pálinkafőzde-tulajdonos.


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum