pálinka kóstolás

Ilyen az objektíve jó pálinka

2019. 05. 14., kedd

Létezik tényszerűen kiváló pálinka, ami nem feltétlenül esik egybe az utca embere véleményével - derült ki a Pálinka Nemzeti Tanács minapi bírálóválogatóján.

Ha büdös a pálinka, ne igyon belőle!

2017. 09. 21., csütörtök

A minőségi pálinkakóstolásról tart kurzust a Pálinka Nemzeti Tanács az OMÉK-en, ahol azt is megtudhatják az érdeklődök, miről ismerjük fel a pálinkahibákat, és mikor mondjanak mindenképpen nemet egy-egy kerítésszaggatóra. A tudnivalókról szóló kurzus a Hungexpón minden nap 14 órakor kezdődik, ahol a szervezők vakkóstoláson teszik próbára a résztvevők érzékeit. Ahogy a tanács mindenkinek javasolja: ismerje meg a saját pálinkaízlését, legyen gyanakvó, ha olcsó pálinkáról van szó, és ne feledje, melyek a legalapvetőbb kóstolási szabályok!

Mitől lesz egy pálinka kerítésszaggató?

2015. 12. 21., hétfő
Befogott orr, fancsali arc, könnyes szem: a pálinka fogyasztásnak nem arról kellene szólnia, hogy mielőbb túlessünk a felesen. Ehhez azonban tényleg finom párlatra van szükség. Olyat viszont nem könnyű készíteni. Most eloszlatunk néhány tévhitet.

Tíz tudnivaló a pálinkakóstolásról...Hogyan ízleljünk gyümölcstengert?

2013. 04. 03., szerda

A tavasziasnak éppen nem mondható időjárás miatt elképzelhető, hogy az idei húsvét alatt az áltagosnál többször is előkerülnek a pálinkásüvegek. Persze szigorúan nem a volán mögé ülők számára. A minél nagyobb élvezet érdekében most tíz tudnivalót gyűjtöttünk sorra a pálinkakóstolásról. Épp jókor, hiszen bár a tavasz késhet, de előbb-utóbb mindenképp beköszönt, véget vetve a télnek, és így az igazi pálinkaszezonnak.


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum