pálinkafogyasztás

Amit a pálinkafogyasztásról tudni érdemes

2020. 11. 02., hétfő

Egyre többen tudják: a pálinkát nem hűtve kell fogyasztani. De milyen pohárból kínáljuk? Milyen a jó pálinka? Mi a különbség az almatermésűek és a csonthéjasok ízvilága közt?

A fiatalok körében népszerű társasági ital a pálinka

2014. 12. 08., hétfő

A magyar fiatalok leginkább társas összejövetelek alkalmával fogyasztanak pálinkát. A családi események, egy vendégség, baráti koccintások és a disznótor a leginspirálóbb helyzetek a párlat elfogyasztására – derül ki az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft.  magyarországi pálinkafogyasztási szokások megismerése céljából végzett kutatásából.

A pálinka a legnépszerűbb tömény ital a fiatalok körében

2013. 02. 15., péntek

A 18-49 éves hazai lakosság 59%-a fogyaszt valamilyen rendszerességgel pálinkát. A fogyasztás évről évre nő, míg a boltokban, szórakozóhelyeken tapasztalt „pálinkaköltés” viszont visszaesést mutat. Egyre magasabb tehát a „rejtőzködő” pálinkafogyasztók aránya, azaz a bolti pálinkák vezető szerepét egyre inkább átveszik a minőségi házi pálinkák.

Pálinkafilm, Extraktum Vitalis

2012. 12. 04., kedd

 

„Az alkohol olyan víz, amely lángra lobbantja a nyelvet; direkt tápláléka testnek és léleknek, valamint melegséget okoz a mellkasban, még ha idegesíti is a májat.”

Petzold Attila: Teremtsünk hagyományt a pálinkakultúrában!

2012. 10. 18., csütörtök

Interjú - Borászként szerzett diplomát, majd több évet eltöltött a Magyar Borok Házában sommelier-ként, de a szakma leginkább a Brill Pálinkaház emblematikus figurájaként tekint rá. Magyarország egyik legelismertebb pálinka- és párlatszakértőjével, Petzold Attilával beszélgettünk.

Amit a pálinkafogyasztásról érdemes tudni

2011. 08. 19., péntek

A társasági illemszabályok a tömény szeszes italok fogyasztására is vonatkoznak. A pálinka mára már képes meghaladni korábbi negatív megítélését, s mint ital, igényt tart arra, hogy a gasztro-kultúra részét képezhesse. Az alábbiakban a pálinkához köthető régi beidegződéseket, hagyományokat, valamint történelmét és jövőképét igyekeztünk körbejárni.

Hogyan igyuk a pálinkát?

2011. 03. 03., csütörtök

Nem minden pálinkát kell férfiassági próbaként felfogni, és minél gyorsabban, az alkoholtól és a lepárlási hibáktól hajtva, egyre lecsapni a gyomorba. Csak hasson, és minél kevésbé fájjon, de ezek az idők véget értek. Mit kezdjen magával az érdeklődő, ha szép pálinkát kap egy tulipánkehelyben? Pelle László, a Pelle Párlatok készítője segít nekünk.

2011: a pálinka éve lesz?

2011. 01. 09., vasárnap

 

Az ma már egyértelmű, hogy nemzeti italunk számára volt már jobb év is a 2010-nél.

3 hónapja szabad a pálinkafőzés: nem emelkedik tovább a jövedéki adó

2010. 12. 25., szombat

Győr-Moson-Sopron megyében sincs kevesebb munkájuk a szeszfőzdéknek a pálinkafőzésre vonatkozó törvények enyhítése miatt. Az otthoni főzés a hozzáértők szerint költséges és szaktudást igényel, ezért kevesen próbálkoznak vele. A VPOP tapasztalatai hasonlóak, így nem ellenőrzik kiemelten a házi főzést.

A fejére esett körte ihlette a pálinkát

2010. 12. 08., szerda

Somogyban kapható az ország első saját gyümölcsből készült éttermi pálinkája.


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum