pálinkafőzés otthon

A Magyar Kormány álláspontja az otthon főzésről

2015. 03. 26., csütörtök

A Pálinkafőzés.com folyamatos kapcsolatban áll a Nemzetgazdasági Minisztérium Információs Irodájával annak érdekében, hogy hivatalos tájékoztatást adhasson az olvasóknak. Korábbi levelünkben állásfoglalást kértünk annak vonatkozásában, hogy mi a Kormány álláspontja az EU további jövedéki adó hadjárata kapcsán.

Pálinkafőzés otthon az MR1 Kossuth rádióban

2013. 01. 25., péntek

Bolti vagy házi? Hogyan változott a magyarok pálinkafogyasztási szokása az otthoni pálinkafőzés legalizálásával? Mik a tapasztalatok és mitől kell a leginkább tartani?

Újabb érv a házi főzés mellett...

2012. 12. 27., csütörtök

Jövőre 20 százalékkal emelkedhet a pálinka ára. Ennek oka, hogy 10 százalékkal nőtt a jövedéki adó, illetve hogy idén gyenge volt a gyümölcstermés a fagykárok és az aszály miatt. A kereskedők szerint ebben az évben már érezhető volt a forgalomban, hogy magánszemélyek 50 literig otthon is főzhetnek égetett szeszt.

A szabad pálinkafőzés kétéves évfordulóját ünnepelték a zalai Pórszombaton

2012. 10. 02., kedd

A két évvel ezelőtt lehetővé vált szabad házi pálinkafőzés felhívta a figyelmet a gyümölcs tájfajták jelentőségére, ugyanakkor a számtalan verseny azt is bebizonyította, hogy kiváló minőségű párlatokat tudnak előállítani a magánfőzdék - jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára a Zala megyei Pórszombaton.

Pálinkafőzés házilag 1. rész – A gyümölcstől a cefréig

2012. 07. 16., hétfő

Talán nem övez hazánkban olyan széles társadalmi elégedettség egyetlen törvénymódosítást sem, mint azt, mely – közkeletű néven – a házi pálinkafőzést tette lehetővé 2010-ben. Ugyan az EU bürokratái ezt is kifogásolják, mégis sokan vágtak bele a hazai kisüsti legyártásába, kisebb nagyobb sikerrel. Összeállításunkban nekik szeretnénk segíteni.

Nagy üstben fő a kisüsti

2012. 02. 14., kedd

Ötven liter pálinkát 2010 őszétől minden ember adómentesen főzhet otthon, vagy pároltathat hivatalos szeszfőzdében. A liberalizálás nem a házi készítés megszaporodását, hanem a bérfőzetés mérhető megugrását eredményezte.

Bérfőzés, magánfőzés szabályai - egy kis emlékeztető...

2012. 01. 09., hétfő

2010. augusztus 13-án a Magyar Közlöny 132. számában kihirdetésre került az egyes gazdasági és pénzügyi tárgyú törvények megalkotásáról, illetve módosításáról szóló 2010. évi XC. törvény, valamint az egyes adózási tárgyú PM rendeletek módosításáról szóló 4/2010. (VIII. 13.) NGM rendelet, amely a párlat magánfőzés és bérfőzés keretében történő elállításának szabályairól szól.

VPOP hivatalos kiadványa a párlat otthoni főzésének szabályairól!

2011. 10. 25., kedd

A Debreceni Zamat Fesztiválon a Vám- és Pénzügyőrség is saját sátorral volt jelen. Ebből adódóan volt lehetősége a Pálinka Teamnek friss információkat szerezni. A házi pálinkafőzés szabályairól saját szórólapot is készített a VPOP, mely itt látható:

 

Tízezren főznek pálinkát otthon

2011. 10. 03., hétfő

A szabad pálinkafőzés évfordulóját és az OMÉK kiállítást üdvözölték a zalai Pórszombaton, ahol a vidékfejlesztési államtitkár elmondta, hogy nincs pontos adatuk, de körülbelül 10 ezren vágtak bele a saját pálinkafőzésbe.

Milyen gyümölcsből főzhető pálinka?

2011. 09. 18., vasárnap

Pálinkát szinte minden növényi eredetű anyagból főzhetünk, fizikailag lehetséges, de hogy milyen hatékonysággal, az már egy másik kérdés. Lássunk egy részletet a Magyar házi gazdasszonyból, hogy régen mit mondtak a pálinka készítéséről!


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum