szeszfőzde

Óriási átalakulás a hazai pálinkapiacon

2017. 09. 19., kedd
Több mint nyolcmillió liter ötvenfokos pálinkát főzettek tavaly a gazdák és a gyümölcstermesztők az ország szeszfőzdéiben. Bár az utóbbi időkben majdnem hatszáz főzde várta az érdeklődőket, mégis egyre többen döntenek úgy, hogy maguk készítik el az italt. Az elmúlt két és fél évben húszezer otthoni üstöt jelentettek be a vállalkozó szellemű polgárok az önkormányzatoknál - írta a Magyar Idők.

Ügyeskedni akart a szeszfőzdés

2016. 02. 15., hétfő

Jövedéki ellenőrzéskor 1600 liter igazolatlan származású pálinkát találtak egy szeszfőzdében a pénzügyőrök – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton az MTI-vel.

A pálinka kínálni való dolog, amire büszke a tulajdonosa

2015. 11. 18., szerda

Százhúsz hektár gyümölcsös. Elképzelni is nehéz azt a rengeteg gyümölcsfát amennyi elfér ekkora területen. Ilyen nagy gyümölcsöskert volt Dombegyház északi határában, ha az ember Kisdombegyház felől érkezett a faluba, az utolsó métereket a hatalmas gyümölcsöskert mellett tette meg.

A pálinka szerelem, ami a saját képére formál

2014. 10. 14., kedd

Szerencsések vagyunk, így nem csak a romkocsmákban találkozunk pálinkával. Szétnéztünk egy eredeti párlat-anyaméhben, vagyis az ongai szeszfőzdében. Megmutatjuk a születés folyamatát a kerttől a kannáig, az ivászatot viszont későbbre hagyjuk, hogy kibontakozhassanak az ízek és az aromák.

Kéthónapos várólista van az 1885 óta működő pálinkafőzdében

2014. 05. 08., csütörtök

Ismerünk száz évnél régebbi szalámi receptet, és ilyen hagyományokkal büszkélkedő papucsot is még viszonylag könnyen talál az emberfia Szeged környékén, viszont ha legalább ekkora tradícióval bíró pálinkafőzőt kellene felkutatnunk, már biztosan vakaróznánk, hol is keressünk, kiváltképpen olyat, amelyik legalább 1885 óta működik. Pedig ilyen is van környékünkön.

Három éve szabad a pálinkakészítés

2013. 11. 07., csütörtök

A legtöbb pálinkának való gyümölcsből jó volt az idei termés, folytatódik az a tendencia is, amelynek részeként – élve a korlátozott adómentes lehetőséggel – évről évre többen főzetik ki cefréjüket. Teljes kapacitással működik a hazai 550 bérfőző, és 86 kereskedelmi szeszfőzde van. Emlékezetes, hogy éppen három éve változott az otthoni pálinkafőzésre vonatkozó jogszabály. A törvény úgy szól, hogy házi használatra lehet főzni vagy főzetni és egy háztartáson belül elfogyasztani 43 hektoliterfok pálinkát. Ez 86 liter 50 fokos pálinkának felel meg.

Farakásnak álcázták a szeszüzemet

2012. 08. 21., kedd

Farakásnak álcázott szeszüzemet lepleztek le a pénzügyőrök a napokban Baján; a helyszínen majdnem ezer liter jogosulatlanul előállított vegyes pálinkát foglaltak le – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtófelelőse vasárnap az MTI-t.

Sarkadi Kisüsti - nem csak pálinka, bonbon is

2012. 05. 10., csütörtök

Penészes, rothadt, romlásnak indult gyümölcs erjesztésével ne foglalkozzunk, kerüljük az éretlen gyümölcs cefrézését, fontos a földről felszedett sáros gyümölcs alapos mosása, a kajszi-, őszibarack és szilva magját távolítsuk el! A tárolóedényeket, amelybe a cefrét gyűjtjük, használat előtt alaposan tisztítsuk ki! Ásványolajos, kátrányos, benzines vagy egyéb vegyszerekkel szennyezett edények cefre tárolására nem használhatók. Ilyen cefre főzését a szeszfőzde vezetője nem vállalja. A hír6.hu megyejárás-sorozatának sarkadi állomásán az Éden-tó Szeszfőzde tulajdonosától megtudta azt is, van olyan gyümölcs, amiből nála biztosan nem lesz pálinka.


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum