Villányi pálinka

Virtuális pálinkaséta a 10 éves Villányi Pálinkával

2018. 05. 18., péntek

A hazai pálinka piacot az utóbbi 10 évben hullámhegyek és völgyek tarkították, ebben a környezetben egy kereskedelmi főzdének sem volt egyszerű az életben maradás. A Magyarbólyi pálinkafőzde idén 10 éve vásárolta meg első szőlőtörköly alapanyagát és főzte le belőle első Villányi Törkölypálinkáját, amelyet már az első évben aranyéremmel díjaztak a szakértők. A tulajdonosok töretlen lelkesedésének köszönhetően a mai napig főzik a finomabbnál finomabb gyümölcs- és törkölypálinka nedűket, és még legalább ennyi ideig szeretnének a hagyományok és a minőség jegyében működni a pálinka piacon. De miben rejlik a minőségi pálinkafőzés titka? Erről kérdeztük Nagy Sándort, a cég általános igazgatóját, pálinka szakértőjét.

Téli örömök: disznóvágás pálinkával

2016. 01. 13., szerda

Mindegy, hogy csapatépítőre, baráti összejövetelre vagy családi hétvégére tervezzük – az egyik legnépszerűbb hideg, téli program az elmaradhatatlan disznóvágás. Amint csípősre fordul az idő, jöhet a kolbász töltése. A társasági esemény elmaradhatatlan kelléke pedig a pálinka – mely amellett, hogy a fagyos kezeket felmelegíti, egyfajta kötelező kísérőként kapcsolódik a disznóvágáshoz. A zsíros hurka és tepertő mellé amúgy is különösen jól esik a finom nedű. 

Pálinkás karácsonyi tippek

2015. 12. 09., szerda

A karácsonyi ajándékvásárlás kimerítő tud lenni, kreatív ajándékot pedig néha nehéz találni. A legjobb tipp, hogy figyeljük már év közben a kiszemelt embert, minek örül, mit szeret igazán – így valószínűleg nem fagy arcára a mosoly, amikor megkapja a huszadik csíkos zokniját vagy füstölőjét tőlünk. Hogy idén elkerülje a kínos karácsonyi ajándék katasztrófákat, a Villányi Pálinka Manufaktúra szakértői bemutatnak pár kreatív, és egyben finom ajándékot, aminek mindenki biztosan örül majd.

Körkép: A 2015-ös Pálinka Országkóstoló legjobbjai

2015. 06. 24., szerda

Az idén második alkalommal megrendezett Pálinka Országkóstolón összesen 50 aranyérmet, 119 ezüstérmet és 9 Champion díjat osztottak ki a legjobb pálinkafőzdék között. A versenyen a bírák napi 50-60 mintát kóstoltak és pontoztak.

A jó törköly titka 2. rész

2015. 05. 28., csütörtök

A törkölypálinka a köztudatban még mindig úgy él, mint a jó gyümölcspálinkák felkarolt mostohatestvére. Pedig egyre több hazai és nemzetközi versenyen arat sikert. Lassan, de biztosan igazzá válik – aki nem szereti a törkölypálinkát, az még nem kóstolta.

Hogyan szeresselek, törkölypálinka?

2015. 03. 26., csütörtök

1. rész: A jó törköly titka

Champion-díjas a Villányi törkölypálinka!

2014. 06. 23., hétfő

Az idei Országos Pálinka és Törkölypálinka Versenyen 50 főzde 335 mintával vett részt. A 335 minta nyolc fő kategóriában - almatermésűek, csonthéjasok, bogyós gyümölcsök, szőlő, törköly, vadgyümölcs, ágyas és vegyes pálinka kategóriában - versenyzett egymással. A bírálók 63 arany, 114 ezüst és 99 bronzminősítést osztottak ki.

Díjnyertes termékkel rukkolt elő a Villányi Pálinka

2014. 03. 20., csütörtök

A 2014-es évet új termékkel köszöntötte a Villányi Pálinkákat gyártó Magyarbólyi Pálinkafőzde. A Villányi Zölddió likőr egy új termékcsalád első darabja, amely az idei Destillata nemzetközi párlatversenyen - a szigorú bírálók tetszését is elnyerve - bronzérmet nyert. A párlatversenyen a Villányi Meggypálinkát és a Villányi Mesterpárlatot is bronzéremmel díjazták. A Magyarbólyi főzde idén először vett részt a Villányi Pálinkákkal nemzetközi pálinkamegmérettetésen.

Készül az év meggy pálinkája

2012. 12. 04., kedd

Magyarország ismét közösen készíti el az év pálinkáját, ezúttal meggyből. Hazánk pálinkaházainak szakemberei együtt zsűrizték a főzdék által beküldött prémium tételeket, amelyek házasítását, azaz a különleges blendet a Budapesti Pálinkafesztiválon kóstolhatja meg a közönség.

Fejlesztések a Magyarbólyi pálinkaüzemben

2012. 10. 11., csütörtök

Mintegy 30 százalékkal növekedett a Magyarbólyi Pálinkaüzem gyártási kapacitása, illetve megépült egy, az üzembiztos működéséhez elengedhetetlen szellőzőrendszer is, amely az energiafelhasználás szempontjából is kiemelt jelentőségű beruházás. Mindezek mellett az üzemben a korábbiaknál is magasabb minőségű pálinkagyártásra lett lehetőség azon fejlesztések által, amelyeket az üzem az Új Széchenyi Terv keretei között valósíthatott meg.


Eseménynaptár

Pálinka Világkupa 2015 Gyula

Exkluzív üvegtermékek

 

 

Elektromos fűtőpatronok

 

 

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Tel: (+36 30) 522-1099 / (+36 30) 932-9396
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum