Villányi pálinka

Virtuális pálinkaséta a 10 éves Villányi Pálinkával

2018. 05. 18., péntek

A hazai pálinka piacot az utóbbi 10 évben hullámhegyek és völgyek tarkították, ebben a környezetben egy kereskedelmi főzdének sem volt egyszerű az életben maradás. A Magyarbólyi pálinkafőzde idén 10 éve vásárolta meg első szőlőtörköly alapanyagát és főzte le belőle első Villányi Törkölypálinkáját, amelyet már az első évben aranyéremmel díjaztak a szakértők. A tulajdonosok töretlen lelkesedésének köszönhetően a mai napig főzik a finomabbnál finomabb gyümölcs- és törkölypálinka nedűket, és még legalább ennyi ideig szeretnének a hagyományok és a minőség jegyében működni a pálinka piacon. De miben rejlik a minőségi pálinkafőzés titka? Erről kérdeztük Nagy Sándort, a cég általános igazgatóját, pálinka szakértőjét.

Téli örömök: disznóvágás pálinkával

2016. 01. 13., szerda

Mindegy, hogy csapatépítőre, baráti összejövetelre vagy családi hétvégére tervezzük – az egyik legnépszerűbb hideg, téli program az elmaradhatatlan disznóvágás. Amint csípősre fordul az idő, jöhet a kolbász töltése. A társasági esemény elmaradhatatlan kelléke pedig a pálinka – mely amellett, hogy a fagyos kezeket felmelegíti, egyfajta kötelező kísérőként kapcsolódik a disznóvágáshoz. A zsíros hurka és tepertő mellé amúgy is különösen jól esik a finom nedű. 

Pálinkás karácsonyi tippek

2015. 12. 09., szerda

A karácsonyi ajándékvásárlás kimerítő tud lenni, kreatív ajándékot pedig néha nehéz találni. A legjobb tipp, hogy figyeljük már év közben a kiszemelt embert, minek örül, mit szeret igazán – így valószínűleg nem fagy arcára a mosoly, amikor megkapja a huszadik csíkos zokniját vagy füstölőjét tőlünk. Hogy idén elkerülje a kínos karácsonyi ajándék katasztrófákat, a Villányi Pálinka Manufaktúra szakértői bemutatnak pár kreatív, és egyben finom ajándékot, aminek mindenki biztosan örül majd.

Körkép: A 2015-ös Pálinka Országkóstoló legjobbjai

2015. 06. 24., szerda

Az idén második alkalommal megrendezett Pálinka Országkóstolón összesen 50 aranyérmet, 119 ezüstérmet és 9 Champion díjat osztottak ki a legjobb pálinkafőzdék között. A versenyen a bírák napi 50-60 mintát kóstoltak és pontoztak.

A jó törköly titka 2. rész

2015. 05. 28., csütörtök

A törkölypálinka a köztudatban még mindig úgy él, mint a jó gyümölcspálinkák felkarolt mostohatestvére. Pedig egyre több hazai és nemzetközi versenyen arat sikert. Lassan, de biztosan igazzá válik – aki nem szereti a törkölypálinkát, az még nem kóstolta.

Hogyan szeresselek, törkölypálinka?

2015. 03. 26., csütörtök

1. rész: A jó törköly titka

Champion-díjas a Villányi törkölypálinka!

2014. 06. 23., hétfő

Az idei Országos Pálinka és Törkölypálinka Versenyen 50 főzde 335 mintával vett részt. A 335 minta nyolc fő kategóriában - almatermésűek, csonthéjasok, bogyós gyümölcsök, szőlő, törköly, vadgyümölcs, ágyas és vegyes pálinka kategóriában - versenyzett egymással. A bírálók 63 arany, 114 ezüst és 99 bronzminősítést osztottak ki.

Díjnyertes termékkel rukkolt elő a Villányi Pálinka

2014. 03. 20., csütörtök

A 2014-es évet új termékkel köszöntötte a Villányi Pálinkákat gyártó Magyarbólyi Pálinkafőzde. A Villányi Zölddió likőr egy új termékcsalád első darabja, amely az idei Destillata nemzetközi párlatversenyen - a szigorú bírálók tetszését is elnyerve - bronzérmet nyert. A párlatversenyen a Villányi Meggypálinkát és a Villányi Mesterpárlatot is bronzéremmel díjazták. A Magyarbólyi főzde idén először vett részt a Villányi Pálinkákkal nemzetközi pálinkamegmérettetésen.

Készül az év meggy pálinkája

2012. 12. 04., kedd

Magyarország ismét közösen készíti el az év pálinkáját, ezúttal meggyből. Hazánk pálinkaházainak szakemberei együtt zsűrizték a főzdék által beküldött prémium tételeket, amelyek házasítását, azaz a különleges blendet a Budapesti Pálinkafesztiválon kóstolhatja meg a közönség.

Fejlesztések a Magyarbólyi pálinkaüzemben

2012. 10. 11., csütörtök

Mintegy 30 százalékkal növekedett a Magyarbólyi Pálinkaüzem gyártási kapacitása, illetve megépült egy, az üzembiztos működéséhez elengedhetetlen szellőzőrendszer is, amely az energiafelhasználás szempontjából is kiemelt jelentőségű beruházás. Mindezek mellett az üzemben a korábbiaknál is magasabb minőségű pálinkagyártásra lett lehetőség azon fejlesztések által, amelyeket az üzem az Új Széchenyi Terv keretei között valósíthatott meg.


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum