otthon főzött pálinka értékesítése

Pálinkafőzés otthon az MR1 Kossuth rádióban

2013. 01. 25., péntek

Bolti vagy házi? Hogyan változott a magyarok pálinkafogyasztási szokása az otthoni pálinkafőzés legalizálásával? Mik a tapasztalatok és mitől kell a leginkább tartani?

Tüzes víz – erősebbek a házi pálinkák a kelleténél?

2012. 06. 18., hétfő

Budapest – Nőtt a szabálysértések száma a házi pálinka forgalomba hozásakor – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Árulható a saját főzésű pálinka szűkebb környezetben

2012. 01. 02., hétfő

Az áfa általános kulcsa 25-ről 27 százalékra emelkedett, az új cégek fokozott adóhatósági felügyelet alá kerülhetnek, a saját főzésű pálinka árulható a szűkebb környezetben - egyebek mellet ezt tartalmazzák a január 1-től hatályos adótörvények.

Tipp kezdőknek: hogyan ne reklámozd az illegális pálinkádat!

2011. 10. 21., péntek

Újsághirdetésben árulta az illegálisan előállított pálinkát egy Borsod megyei, felsőnyárádi férfi, aki ellen jövedéki orgazdaság miatt indult eljárás - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense pénteken.

Pálinkaliberalizáció: alaptalanok voltak a félelmek?

2010. 12. 06., hétfő

Még nem érzékelhető a piacon, hogy két hónapja legális az otthoni pálinkafőzés, de ennek igazi hatásai majd jövőre jelentkezhetnek – mondják a híres pálinkafőzdék vezetői. A vidékfejlesztési államtitkár és a mezőgazdasági bizottság elnöke is úgy véli: alaptalanok voltak a pálinkaliberalizációval kapcsolatos félelmek. 

Az idei év pálinkáját Irsai Olivér szőlőből a Brill Pálinkaház készítette. Krizl Edit ügyvezető azt mondta: az otthoni pálinkafőzés hatásait egyelőre még nem érzékelik. A 2006-os év pálinkáját a Zsindelyes Pálinkafőzde készítette. Papp József tulajdonos sem tart attól, hogy az otthoni párlatok kiszorítanák a minőséget. Ha mégis bekerülnének a forgalomba, a kommersz italok értékesítéséből csíphetnek el valamit, de ez majd a jövő év tavaszán, három-négy hónap múlva fog kiderülni – mondta.

Mindenütt csepeg az adómentes párlat

2010. 12. 02., csütörtök

 

A szlovákok is rákaptak az adómentes magyar pálinkafőzésre

2010. 11. 24., szerda

A bevásárlóturizmust felváltotta a pálinkabiznisz: a pálinka előállítását - kis mennyiségben, saját használatra - adómentessé tévő új magyar jogszabály egyre erőteljesebben vonzza Magyarországra a dél-szlovákiai pálinkafőzőket - írja a Napi Gazdaság.

 

Pálinkafőzés törvényes keretek között

2010. 11. 21., vasárnap

Táborfalva – A táborfalvi „Ökör-kör” nevű baráti társaságban heves vitát robbantottak ki a pálinkafőzéssel kapcsolatos új jogszabályok. A társaság tagjai innen-onnan felcsippentettek némi információt, de mindenkihez más és más hír jutott el. A társaság egyik tagja, Füzy Bandi végül megunta a találgatásokat, és úgy határozott, hogy megkéri korábbi pénzügyőr kollégáit, „tegyenek rendet” a fejekben.

Pálinkát főzni vagy főzetni éri meg?

2010. 11. 04., csütörtök

A Google trendsben kutakodva, amely a keresési kulcsszavak előfordulási gyakoriságáról tud többé-kevésbé pontos képet adni, kiderül, hogy az internetes keresésekben 2010-ig nem volt kimutatható a pálinkafőzőkre keresők száma.

 

Az adókat okolja a szenvedő magyar szeszipar

2010. 11. 03., szerda

Negyedével esett vissza a Zwack értékesítése az elmúlt hónapokban, és ha kisebb mértékben is, de az egész magyar szeszipart sújtja a fogyasztás csökkenése. A bevételek apadását az adóterhek növekedésére vezeti vissza a szeszipari szövetség, amely szerint az ősztől szabadjára engedett otthoni pálinkafőzés is nyomot hagyhat az eladási számokon.

 


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum