pálinka főző gyártás

Pálinka reneszánsz

2011. 07. 27., szerda

Öl, butít és nyomorba dönt, de mondjon bárki bármit is, a pálinka jó. 

Mindenütt csepeg az adómentes párlat

2010. 12. 02., csütörtök

 

Pálinkafőzés törvényes keretek között

2010. 11. 21., vasárnap

Táborfalva – A táborfalvi „Ökör-kör” nevű baráti társaságban heves vitát robbantottak ki a pálinkafőzéssel kapcsolatos új jogszabályok. A társaság tagjai innen-onnan felcsippentettek némi információt, de mindenkihez más és más hír jutott el. A társaság egyik tagja, Füzy Bandi végül megunta a találgatásokat, és úgy határozott, hogy megkéri korábbi pénzügyőr kollégáit, „tegyenek rendet” a fejekben.

Aki mindent tud a pálinkáról

2010. 11. 18., csütörtök

Beleszagol egy pálinkába, és titok nem maradhat rejtve előtte. Panyik Gáborné adjunktussal, a Pálinka Céh Egyesület elnökével jobb nem vitába keveredni – különben nekiáll saját maga cefrét készíteni.

Márton napi vásár pálinkafőzőkkel – képes beszámoló

2010. 11. 11., csütörtök

A pálinkafőző készülékek vonzották talán a legtöbb érdeklődőt a Márton napi vásáron, Szombathelyen. Jó időben, kellemes környezetben lehetett szemlélődni és az is kiderült, vasi vállalkozásokat bemutató sorozatunkat nagyon sokan olvassák.

 

Do it yourself pálinka!

2010. 11. 11., csütörtök

Csináld magad!

Pálinkát főzni vagy főzetni éri meg?

2010. 11. 04., csütörtök

A Google trendsben kutakodva, amely a keresési kulcsszavak előfordulási gyakoriságáról tud többé-kevésbé pontos képet adni, kiderül, hogy az internetes keresésekben 2010-ig nem volt kimutatható a pálinkafőzőkre keresők száma.

 

Az adókat okolja a szenvedő magyar szeszipar

2010. 11. 03., szerda

Negyedével esett vissza a Zwack értékesítése az elmúlt hónapokban, és ha kisebb mértékben is, de az egész magyar szeszipart sújtja a fogyasztás csökkenése. A bevételek apadását az adóterhek növekedésére vezeti vissza a szeszipari szövetség, amely szerint az ősztől szabadjára engedett otthoni pálinkafőzés is nyomot hagyhat az eladási számokon.

 

Úszni fogunk a pálinkában

2010. 11. 02., kedd

A bérfőzdék is alacsonyabb árakon dolgoznak, de egyre több kereskedőnél lehet kapni pálinkafőzéshez szükséges berendezést is. A Dehir.hu az egyhónapos pálinkatörvény hatásainak járt utána.

Házi pálinkafőzés: desztillálóberendezéseket buktatott le a VP

2010. 10. 28., csütörtök

Több alkalommal bukkantak vámhatósági engedély nélkül forgalmazott desztillálóberendezésekre a pénzügyőrök a házi párlatfőzést legalizáló jövedéki szabályozás szeptemberi hatálybalépése óta – tájékoztatta az agromonitor.hu-t Sipos Jenő, a Vám -és Pénzügyőrség (VP) szóvivője. A VP a magánfőzők jövedéki ellenőrzésére külön nem készül, hanem a kiskereskedelem kockázatosabb szegmenseit és a desztillálóberendezések gyártását-értékesítését kívánja fokozott kontroll alá vonni. A szervezet elsődleges célja, hogy a saját fogyasztásra előállított adómentes párlat (pálinka) ne kerülhessen kereskedelmi forgalomba. A törvénytelen eladások minimum 30 ezer forintos jövedéki bírsággal sújthatók, de a VP ma nem számít jelentős mértékű illegális párlatkészítésre.


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum