Pálinka Nemzeti Tanács

A magyar pálinkát, nemzeti italunkat öt földrész 76 országában vásárolják

2017. 06. 22., csütörtök
Öt földrész 76 országába értékesítünk pálinkát - jelentette ki a földművelésügyi miniszter a Pálinka Országkóstoló eredményhirdetésén a parlamentben.

A pálinka Magyarországon már világhírű! Nincs ezzel baj

2016. 07. 11., hétfő

Milyen egyszerű kimondani, hogy a pálinka ma önálló törvénnyel védett hungarikum, az Európai Unió eredetvédettsége alatt áll. Purgatóriumi mélységekből jutott el idáig, kellett hozzá erős huszonhét esztendő. Mindenesetre megvoltak a fokozatok. Kezdődött azzal, hogy 2004-ben az Európai Unió elfogadta, hogy a pálinka elnevezést csak Magyarország gyümölcspárlatai és Ausztria négy tartományának (Burgenland, Alsó-Ausztria, Stájerország és Bécs) kajszibarack párlatai viselhetik.

Célunk, hogy teljesebb legyen az ország pálinkatérképe

2016. 06. 02., csütörtök

A Földművelésügyi Minisztérium Eredetvédelmi Programjában célul tűzte ki, hogy minél teljesebbé tegye az ország pálinkatérképét – mondta Gál Péter, a tárca eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára Mezőkövesden, az Országos Pálinkaverseny és Pálinka Országkóstoló megnyitóján, kedden.

Pálinka Nemzeti Tanács elérhetőségei

2016. 05. 17., kedd

A Pálinka Nemzeti Tanács weboldalának helyreállásáig az alábbi oldalon érhető el a Köztestület:

http://eredetvedelem.kormany.hu/palinka-nemzeti-tanacs

pnt.titkarsag@gmail.com

elnök: Mihályi László

Köztestületté alakult a Pálinka Nemzeti Tanács

2016. 04. 01., péntek

Fazekas Sándor emlékeztetett: eddig a Pálinka Nemzeti Tanács véleményező és javaslattevő jogkörrel működő konzultatív testület volt. A jogszabályi változások – a pálinka törvény módosítása – lehetővé teszik, hogy a PNT a továbbiakban megnövelt hatáskörrel rendelkezzen.

Felhívás szakmai szervezetek részére a köztestületté alakuló Pálinka Nemzeti Tanács alakuló ülésére

2016. 03. 05., szombat
A pálinkáról, a törkölypálinkáról és a Pálinka Nemzeti Tanácsról szóló 2008. évi LXXIII. törvény 2015. december 27-én hatályba lépett módosítása alapján a Pálinka Nemzeti Tanács köztestületté alakul.

Sok feladata lesz a pálinkatanácsnak

2015. 12. 14., hétfő

A szervezet saját, önálló költségvetéssel rendelkezik majd, és az eredetvédelem mellett a termékek piacra jutását is segíti.

A jó pálinka közérdek...

2015. 11. 02., hétfő
Köztestületté válhat a Pálinka Nemzeti Tanács, amely így a Magyar Tudományos Akadémia rangjáig emelkedhetne.

Az Akadémia mellé emeli a kormány a Pálinka Nemzeti Tanácsot

2015. 10. 29., csütörtök
Köztestületté válik a Pálinka Nemzeti Tanács – derül ki egy törvényjavaslat indoklásából. Ez azt jelenti, hogy a földművelési miniszter olyan rangra akarja emelni a jelenleg még csak véleményező, javaslattevő testületet, mint amilyen a Magyar Tudományos Akadémia (MTA).

Köztestület lesz a Pálinka Nemzeti Tanács

2015. 09. 26., szombat

A pálinkáról, a törkölypálinkáról és a Pálinka Nemzeti Tanácsról szóló törvény módosítása alapján a Pálinka Nemzeti Tanács jogi személlyé, köztestületté válik, és a származás-, minőség és eredetvédelemmel, a pálinka piacra jutásának elősegítésével, a pálinka, mint nemzeti kincs megóvásával kapcsolatos feladatokat látja el - derül ki a kormany.hu oldalon pénteken közzétett jogszabálytervezetből.


Eseménynaptár

Pálinka Világkupa 2015 Gyula

Exkluzív üvegtermékek

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Tel: (+36 30) 522-1099 / (+36 30) 932-9396
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum