pálinkafőzde

Mit nekik válság: ezeket a pálinkákat úgy veszik, mint a cukrot a magyarok

2023. 02. 02., csütörtök

Túlélték a nehezebb időszakokat a Jászság pálinkafőzői. A szoljon.hu kérdezte a környék főzdéit és szakembereit azzal kapcsolatban melyek most a legkedveltebb tüzes nedűk, valamint, hogy milyen kihívásokkal néz szembe manapság az ágazat

2021-es év újrarajzolja a pálinka piacát: mutatjuk, hol mennyibe kerül a cefre kifőzése

2021. 01. 08., péntek

Egy biztos: az otthon főzőknek már nem szükséges a literenkénti 700 forintos adójegyet kiváltaniuk, amennyiben nem lépik túl a előírt mennyiséget. Ugyanilyen mértékben csökkentek idén a bérfőzdék árai is. Helyzetkép a hazai pálinkafrontról:

Az életben egyszer kötelező típusú pálinkákat válogattak

2018. 05. 07., hétfő

Rengetegen szeretik a jó magyar pálinkát, de embere válogatja, hogy kinek mi ízlik. Az ízlés és a minősítés fejlesztésére hozott létre egységes pálinka bírálati rendszert a Nemzeti Pálinkakiválóság Program. Az idei megmérettetésre 43 kereskedelmi pálinkafőzde 382 pálinkát, illetve törkölypálinkát nevezett be.

Nők, akik akár 50 pálinkát is megkóstolnak egy nap

2015. 06. 16., kedd

Nem akartunk inni, mégiscsak hétköznap délelőtt volt, de nem engedtek el kóstoló nélkül a Pálinka Országkóstolóról. De hát – ahogy a bölcselet is tartja –, amit kapsz, fogadd el, biztos nagy szívvel adják. A pálinkázás előtt azért megtudtuk, miért jobbak a nők a bíráskodásban, melyek a tipikus női párlatok, milyen is a jó pálinka, hogyan kell helyesen fogyasztani, és persze szóba kerültek a tapasztalatok és a vélemények az otthonfőzéssel kapcsolatban is. Nagy pálinkakörkép következik.

A pálinka megtartó ereje

2014. 12. 18., csütörtök

A Kárpát-medencében a világon egyedülálló módon vannak jelen bizonyos savak és cukrok. Itt van az a szélességi és hosszúsági fok, ami egyedivé teszi a feltételeket – mondta el a Bar!kádnak Völgyi Zoltán, aki családjával együtt a Zala megyei Rédicsen üzemeltet pálinkafőzdét. A fiatalembernek szívügye a pálinka, ami elmondása szerint egy olyan összetett molekulasorozat, ami minden évben mást mutat. Völgyi Zoltán úgy látja, a főzdéseknek az a feladatuk, hogy türelmes, kitartó munkával a következő évtizedekben tovább javítsák a pálinka minőségét.

A pálinka szerelem, ami a saját képére formál

2014. 10. 14., kedd

Szerencsések vagyunk, így nem csak a romkocsmákban találkozunk pálinkával. Szétnéztünk egy eredeti párlat-anyaméhben, vagyis az ongai szeszfőzdében. Megmutatjuk a születés folyamatát a kerttől a kannáig, az ivászatot viszont későbbre hagyjuk, hogy kibontakozhassanak az ízek és az aromák.

Kéthónapos várólista van az 1885 óta működő pálinkafőzdében

2014. 05. 08., csütörtök

Ismerünk száz évnél régebbi szalámi receptet, és ilyen hagyományokkal büszkélkedő papucsot is még viszonylag könnyen talál az emberfia Szeged környékén, viszont ha legalább ekkora tradícióval bíró pálinkafőzőt kellene felkutatnunk, már biztosan vakaróznánk, hol is keressünk, kiváltképpen olyat, amelyik legalább 1885 óta működik. Pedig ilyen is van környékünkön.

Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny - 2014

2014. 02. 12., szerda

A Pálinka Nemzeti Tanács az országos pálinka- és törkölypálinka-versenyről, valamint az érzékszervi bírálók képzéséről szóló VM rendeletben foglalt felhatalmazás alapján az idén új alapokra helyezve rendezi meg az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyt.

Pálinkafőző LEADER támogatásból Nógrádban

2013. 12. 04., szerda

A Ba-Und-Garden kft. szék-, és telephelye a nógrádi festői környezetben elhelyezkedő Etes községben található, fő tevékenységünk: gyümölcspárlatok készítése.

Pálinkafőzde lett a tejházból

2013. 10. 18., péntek

Székkutas - Pálinkafőzdévé alakították az egykori tejházat Székkutason.


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum