a pálinkafőzés veszélyei

Gyanús gép és zavaros szesz - innen többet senki sem vesz

2015. 09. 18., péntek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei tiltott pálinkafőző berendezést és ismeretlen eredetű szeszes folyadékot találtak.

Magára hagyta a pálinkafőzőt, fel is robbant a kutrica

2014. 08. 21., csütörtök

Egy körülbelül huszonöt négyzetméter alapterületű hétvégi ház égett tegnap Pécs Makra-tető dűlőben. A tűz pálinkafőzés közben keletkezett.

Tákolt pálinkafőző miatt égett össze a devecseri férfi

2014. 07. 04., péntek

Életveszélyes állapotban vittek kórházba a mentők egy devecseri fiatalembert, aki házuk mögötti melléképületben szenvedett égési sérüléseket szerdán. A rendőrség tájékoztatása szerint egy magasnyomású edényből kicsapó gőztől égett meg a férfi testének csaknem fele. Az ATV információi szerint a fiatalember a hátsó épületrészben pálinkát főzött és az ehhez használt berendezés robbant fel.

Veszélyes lehet a sufniból előszedett szerkezet

2011. 07. 17., vasárnap

Csaknem pontosan egy éve lépett hatályba az a törvény, mely lehetővé tette, hogy magánszemélyek évente 50 liter pálinkát főzethessenek saját fogyasztásra, adófizetés nélkül. A tapasztalat szerint a bérfőzetés ennek ellenére nem esett vissza jelentősen.

Pálinkatörvény, rézeleje: szeszfogyasztásban világelsők vagyunk

2011. 01. 24., hétfő

Miden tizedik magyar problémás ivó a statisztikák szerint. Koós Tamás, az Országos Addiktológiai Centrum munkatársa mondja: nedves kultúra a miénk, s ebben született a pálinkafőzést legalizáló törvény.

– Hogyan áll magyarország a szeszfogyasztás terén?

Mindenütt csepeg az adómentes párlat

2010. 12. 02., csütörtök

 

Aki mindent tud a pálinkáról

2010. 11. 18., csütörtök

Beleszagol egy pálinkába, és titok nem maradhat rejtve előtte. Panyik Gáborné adjunktussal, a Pálinka Céh Egyesület elnökével jobb nem vitába keveredni – különben nekiáll saját maga cefrét készíteni.

Pálinkát főzni vagy főzetni éri meg?

2010. 11. 04., csütörtök

A Google trendsben kutakodva, amely a keresési kulcsszavak előfordulási gyakoriságáról tud többé-kevésbé pontos képet adni, kiderül, hogy az internetes keresésekben 2010-ig nem volt kimutatható a pálinkafőzőkre keresők száma.

 

Házi pálinkafőzés: desztillálóberendezéseket buktatott le a VP

2010. 10. 28., csütörtök

Több alkalommal bukkantak vámhatósági engedély nélkül forgalmazott desztillálóberendezésekre a pénzügyőrök a házi párlatfőzést legalizáló jövedéki szabályozás szeptemberi hatálybalépése óta – tájékoztatta az agromonitor.hu-t Sipos Jenő, a Vám -és Pénzügyőrség (VP) szóvivője. A VP a magánfőzők jövedéki ellenőrzésére külön nem készül, hanem a kiskereskedelem kockázatosabb szegmenseit és a desztillálóberendezések gyártását-értékesítését kívánja fokozott kontroll alá vonni. A szervezet elsődleges célja, hogy a saját fogyasztásra előállított adómentes párlat (pálinka) ne kerülhessen kereskedelmi forgalomba. A törvénytelen eladások minimum 30 ezer forintos jövedéki bírsággal sújthatók, de a VP ma nem számít jelentős mértékű illegális párlatkészítésre.

Elindul hétfőtől a szabad a párlatfőzés

2010. 09. 25., szombat

Hétfőtől ismét szabad utat engednek az otthoni pálinkafőzésnek, miután hatályba lép az erre vonatkozó törvénymódosítás. A világszerte ismert, hungaricumnak számító pálinka körüli szabályváltozások azonban nem az Orbán-kormány "szabad gyümölcspárlat főzést" engedő gesztusával kezdődtek, és várhatóan nem is ezzel fejeződnek be.


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum