pálinkatúrizmus

Pálinkatúrán Kecskeméten

2010. 11. 13., szombat

Ha lassan is, de egyre büszkébbek vagyunk nemzeti szeszünkre, a pálinkára. Erre minden okunk megvan, hiszen amint azt Gulyás Csaba italszakértőtől egy kecskeméti üzemlátogatáson megtudtuk, a XIV. században, Károly Róbert uralkodása idején már bizonyosan főztek őseink Magyarországon gyümölcspárlatot.

 

Ez a pálinkaszabdság legújabb eredménye

2010. 11. 08., hétfő

Pálinkafőző turizmus indult Szlovákiából Magyarországra, mivel a határ magyar oldalán olcsóbban készíthető el a szesz. A szlovák adószabályok miatt több ezer illegális szeszfőzde működik északi szomszédunknál.

 

Pálinkafőző turizmus Szlovákiából

2010. 11. 08., hétfő

Pálinkafőző turizmus indult Szlovákiából Magyarországra. Ennek legfőbb oka, hogy a határ magyar oldalán olcsóbban készíthető el a szesz. A szlovák adószabályok miatt több ezer illegális szeszfőzde működik északi szomszédunknál.

Pont az idén nem lesz pálinkaünnep?

2010. 11. 06., szombat

Idén nem lesz a Vidékfejlesztési Minisztérium árkádjai alatt Pálinka Napi-vásár, holott a Magyar Pálinka Lovagrend Egyesület (MPL) immár ötödik éve december 6-án ünnepli a magyar pálinkát, s negyedik alkalommal tarthatta volna a fővárosi Kossuth téren, az agrártárca épületénél már hagyományos Pálinka Árkádia fesztivált.

 

Magyar kolbászok és pálinkák, amelyektől padlót fog Európa

2010. 11. 04., csütörtök

Jelenleg hét tradicionális magyar élelmiszer, öt pálinka- és csaknem félszáz borfajta élvez oltalmat az Európai Unióban. A napokban a Szegedi paprika került fel a védettségi listára - a szürkemarha hús és a tepertős pogácsa még várólistán van.

 

Osztatlan sikere volt a keletes pálinkaestnek

2010. 11. 02., kedd

 

Remekül érezte magát az a húsz szerencsés Kelet-Magyarország előfizető és partnere, aki a Pálinkás vacsoraest a Kelettel címmel meghirdetett játék nyerteseként részt vehetett pénteken a Zsindelyes Pálinkafőzde párlatainak kóstolásával egybekötött hangulatos vecsernyéjén.

 

Dolce Vita a Budai Várban

2010. 09. 30., csütörtök

A gasztronómia fellegvárává alakul át a Budai Vár. A legnemesebb pálinkák, kolbászkülönlegességek és kulináris ínyencségek, valamint pazar zenei csemegék várják a látogatókat október 7-10 között a Budai Várban, ahová idén Olaszországot és nemzeti italát, a grappát hívták meg vendégségbe a Pálinka- és Kolbászfesztivál szervező

Rékasi Károlynak bejött a pálinkabiznisz

2010. 09. 22., szerda

Az Aloe vera-alapú gyógytermékek mellett közel egy éve a pálinkabizniszbe is belekezdett a Barátok közt színésze - írta a Blikk. Rékasi pálinkáját ma már versenyekre hívják, a Jászberényi bormustrán már ő lehetett az egyetlen pálinkás. "Minden évben egy kiválasztott főzdét hívnak meg, és az idén ránk esett a választás" - mesélte a színész a lapnak, és hozzátette, az ilyen kiállításokra nyolc-tíz fajta pálinkával érkeznek. "Több mint tizenötöt palackozunk. Az én személyes nagy kedvencem a vadbodza, igazán kellemes, estére való pálinka."

Pálinka Napok Balatonalmádiban – augusztus 26-29.

2010. 08. 24., kedd

A gasztronómiai és borturizmuson túl, egy olyan sajátos magyar termékkel gazdagodott a turizmus piaca, mint a pálinkaturizmus. Augusztus utolsó hetében Balatonalmádiban Pálinka Napokat tartanak neves pálinkaházak főzeteivel, gasztronómiai és zenei csemegékkel.

Nő a Pálinka ázsiója. Európában a magyar Pálinka megkapta a név kizárólagos használatát. Az Európai Unió területén pálinka néven csak a Magyarország területén termett gyümölcsből, itt főzött párlatot nevezhetjük. (Ausztria négy tartományában kapott még jogot a barackpálinka név használatára.)


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum