VPOP

Bérfőzés, magánfőzés szabályai - egy kis emlékeztető...

2012. 01. 09., hétfő

2010. augusztus 13-án a Magyar Közlöny 132. számában kihirdetésre került az egyes gazdasági és pénzügyi tárgyú törvények megalkotásáról, illetve módosításáról szóló 2010. évi XC. törvény, valamint az egyes adózási tárgyú PM rendeletek módosításáról szóló 4/2010. (VIII. 13.) NGM rendelet, amely a párlat magánfőzés és bérfőzés keretében történő elállításának szabályairól szól.

Illegálisan ilyen nagy lepárlót még senki sem használt

2011. 10. 30., vasárnap

Ipari méretű, 300 literes tiltott pálinkafőző berendezést foglaltak le a pénzügyőrök Miskolcon; a házilag összetákolt óriási főzőüstre az egyik külvárosi családi ház garázsában bukkantak rá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) járőrei.

VPOP hivatalos kiadványa a párlat otthoni főzésének szabályairól!

2011. 10. 25., kedd

A Debreceni Zamat Fesztiválon a Vám- és Pénzügyőrség is saját sátorral volt jelen. Ebből adódóan volt lehetősége a Pálinka Teamnek friss információkat szerezni. A házi pálinkafőzés szabályairól saját szórólapot is készített a VPOP, mely itt látható:

 

Tipp kezdőknek: hogyan ne reklámozd az illegális pálinkádat!

2011. 10. 21., péntek

Újsághirdetésben árulta az illegálisan előállított pálinkát egy Borsod megyei, felsőnyárádi férfi, aki ellen jövedéki orgazdaság miatt indult eljárás - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense pénteken.

Nyíltan a pálinkafőzésről

2011. 09. 26., hétfő

A többi között az egyszerűsített foglalkoztatás és a pálinkafőzés szabályairól, a számlázási változásokról is hallgathatnak előadásokat a szerdai Nyílt Adó és Vámnapon.

Nem ügyeskedünk a pálinkával

2011. 08. 09., kedd

Január óta szabadon főzhetjük otthon a pálinkát: a tapasztalatokra voltunk kíváncsiak.

A sör, a bor, a pálinka...

2011. 02. 16., szerda

Az igen cifra nevűvé vált Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága, azaz a volt regionális VPOP tartott sajtótájékoztatót szerdán tavalyi tapasztalataiból. Ami biztos: pálinkából és sörből több fogyott, de ezzel az állam az utóbbival rosszul járt.

400 ezer liter „nedűt” főztek le

2011. 02. 07., hétfő

Baranyában 3,6 millió kiló gyümölcsből 400 ezer liter pálinkát főztek, azaz a megyei összes lakójának bő egy liter jutna.

 

VPOP: A pénzügyőrök nem zaklatják a magán-pálinkafőzőket

2010. 12. 31., péntek

Az otthoni pálinkafőzés szeptember végi liberalizálása óta nem állapított meg törvénysértést magánfőzőknél a VPOP. Sipos Jenő szóvivő szerint a vám- és pénzügyőrségnek nem célja a magánfőzők "zaklatása". A kiemelt kockázatú területeket, mint a piacokat, vásárokat és kocsmákat rendszeresen ellenőrzik.

 

Pálinkafőzdében jöttek össze a pénzügyőrök

2010. 12. 25., szombat

Egy pálinkafőzdében tartottak üzemlátogatással és kóstolóval egybekötött tanácskozást októberben a vám- és pénzügyőrök. A 30-40 fő egész napos programja állítólag nettó 80 ezer forintba került.


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum