Pálinkás hírek

Jennifer Lawrence: „Imádom a kolbászt és a pálinkát”

2018. 04. 25., szerda

Lawrence a Nők Lapja hasábjain beszélt budapesti élményeiről, arról, hogy mi fogta meg hazánkban, amíg itt forgatott. Illetve szóba került a gyermekkora, pasik és az is, hogy jelen pillanatban élvezi, hogy szingli.

A Gyulai Pálinkafesztiválra készül el a Kárpát-medencei nemzeti összetartozás itala

2018. 04. 18., szerda
Bora Imre főszervező elmondta, hogy április 28-án, szombaton az Almásy-kastélyban a Barack a konyhában elnevezésű gasztronómiai kísérőrendezvényen barackpálinka felhasználásával készült ételeket és desszerteket állítanak elő az érdeklődők számára neves szakemberek, Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács és Balogh László mestercukrász, a gyulai Kézműves és a Százéves Cukrászda, valamint a Cadeau Bonbon Manufaktúra tulajdonosa.

Nők a pohár mögött

2018. 04. 17., kedd
2 nap, 29 nő, 130 pálinka, 9 aranyérem – nagyjából így lehetne számokkal leírni mindazt, ami az első Balaton Open Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny háza táján történt... Pach Gábor főszervező szerint nemcsak az volt újdonság, hogy egy főzde 4 párlattal nevezhetett, hogy csak alma-, cseresznye-, kékszőlő- és törkölypálinkák versenyeztek, hogy a versenyen csak nők bíráltak, hanem a pontozás is.

Kóstolja a legjobbakat a Gyulai Pálinkafesztiválon

2018. 04. 16., hétfő

Gyula — 2018. április 27. és 30. között immáron tizenkilencedik alkalommal kerül sor a Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvényére, a Gyulai Pálinkafesztiválra.

Hálát adtak a Tiszának a pálinkalovagok

2018. 04. 12., csütörtök

Idén is hálát adtak a Tiszának a pálinkalovagok, amiért ezt a térséget megajándékozta a szilvával. A Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend szombaton bensőséges rendezvényt tartott a szilvavirágzás ünnepén, melyről szerda este osztott meg fotókat a rend alapító tagja és egyik ceremóniamestere, dr. Kelemen Béla.

nemzetipalinkakivalosag.hu

2018. 04. 11., szerda

A napokban elindított Pálinkakiválóságok honlapját mutatta be Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára szerdán, A Magyar Pálinka Házában tartott sajtótájékoztatón.

Új honlap segít eligazodni a magyar pálinkák között

2018. 04. 05., csütörtök

Új honlapot indított a magyar pálinkák megismertetésére a Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a Pálinka Nemzeti Tanács (PNT).

Hogyan lehetne népszerűbbé tenni nemzeti italunkat? - Érdekes kísérlet indult

2018. 04. 03., kedd

Látott már valaha magyar szórakozóhelyen a táncparkett mellett álló multis középvezetőt vagy pufidzsekis menedzsert, amint egy stampó pálinkával a kezében beszélget vagy méregeti a tömeget? Annak oka, hogy ez a látvány ritka - ha egyáltalában nem teljesen ismeretlen - abból eredeztethető, hogy a pálinkafogyasztás népi hagyománya, mely szerint "húzóra" meg kell inni és bármennyire is éget, azt kell mondani, "ez jó volt és érződik belőle a barack/szilva/körte/egyéb íz".

A jó pálinkától nem leszel másnapos

2018. 03. 14., szerda

A pálinkát sokan valamiért a férfiak italának tartják, pedig a nők is szeretik a jóféle párlatokat, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy egy olyan eseményen voltam nőnapon, ahol négy nő mutatta meg, milyenek is a profik pálinkakóstolás közben. Iszonyú izgalmas volt látni, hányféle szempontot vesznek figyelembe, és én is megkóstoltam őket (mármint a pálinkákat). Képzeljétek, a napok óta tartó torokfájásom mintegy varázsütésre megszűnt néhány órával később... Szóval maradjunk annyiban, hogy a pálinka kis mennyiségben tényleg orvosság. Both Gabi pálinkát iszik, és nem szégyelli bevallani. 

Újra Gyula lesz a pálinka fővárosa

2018. 03. 14., szerda

Gyula – 2018. április 27–30. között immár 19. alkalommal rendezik meg a Gyulai Pálinkafesztivált.

A Pick gyöngyszemeinek főztjét ítélte legjobbnak a zsűri a Toros fesztiválon

2018. 03. 14., szerda

Sült kolbász, hurka, császár, pecsenye, vér, szalonnák, töltött káposzta, húsleves és még céklába töltött húsgombóc és kapros, juhtórós gombafej is került a zsűri elé a IX. Toros Pálinkafesztivál szombati böllérversenyén.

Szeretik a magyar pálinkát az EU-ban

2018. 03. 10., szombat

Az Európai Parlament (EP) támogatja a magyar pálinkafőzési hagyományok megtartását Hölvényi György kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő (Fidesz-KDNP) módosító indítványainak köszönhetően – derült ki az EP mai szavazásán.


Eseménynaptár

Pálinka Világkupa 2015 Gyula

Exkluzív üvegtermékek

 

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Tel: (+36 30) 522-1099 / (+36 30) 932-9396
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum