Rékasi elárulta, kinek adná a bodzáját

2010. 10. 07., csütörtök

Rékasi Károly nem tudná megmondani, melyik pálinkája a legfinomabb, bár neki a vadbodza a kedvence. A STOP-nak azt is elárulta, kit kínálna meg legszívesebben belőle, noha sajnos már nem lehet...

Rékasi Károly izgatottan várja a hétvégét - most nem előadása, vagy premierje lesz, hanem pálinkái kerülhetnek az érdeklődés középpontjába. A színész és felesége, Détár Enikő ugyanis már jó ideje foglalkoznak párlatok készítésével, most pedig a Budavári Pálinka-és Borfesztiválra viszik el saját főzésű italaikat.

"Nem tudnám kiválasztani, hogy melyik pálinkánkra vagyok a legbüszkébb, mindenkinek magának kell megtalálnia a kedvencét. Aki nem mer sokat kóstolgatni, annak a vadbodza-párlatunkat ajánlom, amely már egy éves, ez idő alatt pedig sokat fejlődött, érett" - fejtette ki a színész a STOP-nak.

Rékasi egyébként nem a trükkökben, hanem a válogatott alapanyagokban bízik. Elmondása szerint a napsütéses Somogyban remek minőségű gyümölcsök teremnek, ezért is költözött oda a főzdéjük. De mindent igyekeznek a legjobb termőhelyről beszerezni: málnát a Dunakanyarból, Európában is egyedülállónak számítóan finom vilmoskörtét Göcsejből, fürtös meggyet pedig a Nyírségből.

Kérdésünkre, hogy ha bárkit megkínálhatna saját pálinkájából, kinek nyújtaná a poharat, a színész elárulta: olyan nedűket szeretnének palackozni, amelyek akár királyok asztalára is kerülhetnének. "Éppen ezért legszívesebben Károly Róbertet kínálnám meg, ugyanis az ő idejéből származó források említik először a pálinkát - igaz, akkor még aqua vitae-nek, az élet vizének hívták."

forrás: www.stop.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum