Új pálinkafőző üzem kezdte meg működését Nógrád megyében

2010. 10. 15., péntek

Két hónap kellett ahhoz, hogy a legújabb Nógrád megyei pálinkafőzde beszerezze az összes engedélyt – hangzott el a Hajnal – Tájban. Az üzem azonban működik, és nem jelent konkurenciát az sem, hogy már otthon is lehet pálinkát főzni. Az üzem vezetője szerint januárig tele vannak megrendelésekkel. 

Tucatnyi hatóság, ezernyi papír és több hónapos vállalkozás. Gúzsba köti az élelmiszertermelő kisüzemeket a bürokrácia – panaszolják a vállalkozók. Etesen, Nógrád megye legújabb bérfőzdéjének tulajdonosa például két hónap alatt rágta át magát a papírtengeren – ennyi időbe telt az engedélyeztetési eljárás, és ez csak a kezdet.

Öröm az üremben viszont, hogy a házi a főzés engedélyezése nem rontotta a bérfőzdék esélyeit. Elférünk, mondták a Hajnal – Táj riporterének. Géczi Gyula az etesi vállalkozás vezetője közölte, a vadonatúj pálinkafőzde egy vidékfejlesztési, pályázati lehetőség kapcsán valósulhatott meg.

Kétféle tevékenységük van, egyik a klasszikus bérfőzés, amit a lakosságnak főznek. A másik pedig a kereskedelmi főzés, amikor a saját terméküket állítják elő, illetve a későbbiekben majd palackoznak.

Az a lehetőség, hogy otthon is lehet már pálinkát főzni, nem zavarta meg az üzlet megnyitását. Géczi Gyula szerint nagyon nagy az érdeklődés, az előjegyzésük a rendelésekre januárig tele van. A náluk készített minőséget otthon nem lehet produkálni, illetve a szakképzett munkaerőt nem pótolja az otthoni gyakorlat - vélte.

forrás: www.mr1-kossuth.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum