Új látogató központ nyílik a Bestillo Pálinkaházban

2010. 10. 20., szerda

A főzde 30-40 százalékos árbevétel-növekedést tervez idén

A Bestillo Pálinkaház újonnan kialakított látogató központját csütörtökön adják, a cég székhelyén, Boldogkőváralján – tájékoztatott Vavrek Zsolt ügyvezető igazgató.

A beruházásra mintegy 90 millió forintot költöttek. A létesítmény kivitelezési költségeinek felét uniós forrásból, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (UMVP) támogatásával finanszírozták.

A látogató központ mintegy 400 négyzetméter alapterületű. A létesítmény két szintjén helyet kapott egy látványraktár, egy shop, továbbá egy múzeumi rész, valamint egy konferenciák rendezésére alkalmas rendezvény (kóstoló) terem is.

A Bestillo Pálinkaház 6,5 hektáros saját barackültetvényén az idén mintegy 30 tonna –  földrajzi eredetvédett – gönci barackot szüreteltek a kedvezőtlen időjárási körülmények ellenére. Ebből a mennyiségből mintegy 3000 liter 40 fokos pálinkát állítanak elő. Ez a mennyiség a cég 10 000 literes termelésének valamivel kevesebb, mint egyharmadát teszi ki.

Vavrek Zsolt elmondta: a cég mintegy 30-40 százalékos árbevétel-növekedést tervez ebben az évben. A pálinka-előállítással foglalkozó vállalkozás tavaly mintegy 70 millió forintos árbevételt ért el. Ez hozzávetőleg 20 százalékkal volt több az előző évinél.

 

forrás: www.elelmiszer.hu

 


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum