Birkás pálinka ősszel is

2010. 10. 28., csütörtök

Az ország egyik legszebb vidékén, takaros pálinkafőzde, széles sortimenttel, itt és most: sok fotóval. A Vasi-Hegyhát a táj egyszerű szépségével, gazdag növény- és állatvilágával, a helyi lakosok kulturális hagyományaival és a települések történelmi hátterével önmagában is magával ragadó. De itt áll Birkás István pálinkafőzdéje is, remek pálinkákkal. A főzde, a tulajdonos sok száz hektáros birtoka több mint egy gazdaság, életérzés: a magyar táj, a magyar föld, a magyar termék szeretete.

Augusztusi főzdei képriportjainkból a Birkás pálinkák kimaradtak, hiszen Birkás István jóvoltából éppen akkor sikerült hozzájutnunk azokhoz az egyedülálló felvételekhez, amelyek a fagykár elleni öntözést hihetetlenül izgalmas világából adnak ízelítőt. Valóban páratlan fotó-sorozattal mutathattuk meg, hogy hogyan lehet jéggel megvédeni a gyümölcsfák virágait, ha Oszkó határában jön a késői fagy.

Persze a tulajdonos, Birkás István másra is büszke lehet, ha szóba kerül a Birkás pálinka és a 600 hektáros birtok. A maga mögött hagyott küzdelmes életre, a feleségére, aki a kezdetektől ott áll mellette, a több hektárnyi barack- és körte ültetvényre, a győrvári pálinkafőzdére, a 48 fokos, a 40 fokos, az ágyas pálinkákra és persze a mézesekre. A pálinkafesztiválok és pálinkaversenyek sikereire, akár úgy is, hogy Nagy Feróval és a kollégákkal összeölelkezve örül a gazda a pillanatnak. De lehet büszke például a 48 fokos vilmoskörtére, vagy a 40-es málnára, hogy egy kis szubjektum is legyen a dologban. Mi most szeretnénk bemutatni valamit mindabból, amit Birkás István számára Oszkó, Győrvár, a birtok és a pálinka jelent.

             

Mi más lehet ezek után a feladat? Irány Győrvár, a Birkás pálinkafőzde!

Bárdonyi Jutka riportja. (forrás: www.4cent.hu)


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum