Ez a pálinkaszabdság legújabb eredménye

2010. 11. 08., hétfő

Pálinkafőző turizmus indult Szlovákiából Magyarországra, mivel a határ magyar oldalán olcsóbban készíthető el a szesz. A szlovák adószabályok miatt több ezer illegális szeszfőzde működik északi szomszédunknál.

 

Szlovákiában idén várhatóan csak feleannyi pálinkát főznek, mint a korábbi években. Az ország egyes területein tavasszal elfagyott a nyersanyag, máshol kevés és rossz minőségű a megtermett gyümölcs. Nyugat-Szlovákiában a szilva mentheti meg a pálinkafőzőket, délen azonban egy új jelenség ütötte fel a fejét, sok szlovákiai látogatja a magyarországi pálinkafőzőket - értesült az MR1-Kossuth Rádió. 

Simon Béla, a tornagörgői pálinkafőzde vezetője szerint nem probléma átmenni a másik oldalra egy jóbarátot találni. Ha nem kell adót fizetni, hat-nyolcszáz forintból lehet pálinkát főzetni.

Szlovákiában rendkívüli méreteket ölt az illegális pálinkafőzés. A mintegy 150 hivatalos szeszfőzde mellett 15 ezer, más számítások szerint 20 ezer illegális működik. A szakértők szerint már az is sokat segítene a helyzeten, ha például az osztrák gyakorlatot átvennék, amely szerint az első öt liter pálinka adómentes lenne a hivatalos főzdében.   forrás: www.penzcentrum.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum