Az ország legnevesebb pálinkaházai és lúdból készült ételek Siófokon

2010. 11. 13., szombat

Márton- napi fesztivált. A rendezvényen bemutatkoznak az ország legnevesebb pálinkaházai, lúdból készült különlegességekből lesz kóstoló, és szárnyas mellcsontból jósolják meg, milyen lesz az idei tél.

Új helyszínen rendezik az idén a fesztivált, mivel felújítják a város főterét. Már a Sió-hídon sorakoznak az árusok sátrai, így olyan a rendezvény, mint az 1800-as években volt egy hídi vásár - mondta a Független Hírügynökségnek Vetter Anita, a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület rendezvényszervezője.

Pénteken 13 órakor libahajtó verseny kezdődik. Az ünnepélyes megnyitót,pálinka bemutatóval és Márton-napi újbor szentelővel 16 órakor tartják. A programok vasárnap 19 órakor tűzijátékkal zárulnak.

A Szent Márton napja, november 11, jeles dátum a népi kalendáriumban: ekkorra híznak meg a fiatal libák, érik meg az újbor, ez az utolsó vásári nap. A néphit szerint Márton naponludat kell enni, mert aki nem eszik, az egész évben éhezik. A liba mellcsontja pedig megmutatja milyen tél várható. Ha a mellcsont fehér, kemény, havas lesz a tél, ha szürkés, akkor latyakos, enyhe.

forrás: www.mon.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum