A Fütyülős az pálinka vagy se

2010. 11. 13., szombat

Zwack-ék oktatják a kulturált ivást - Zwack Sándor a Zwack Unicum Nyrt. vezérigazgatója koordinálásával csütörtökön egész nap a sajtó munkatársai átismételhették a kecskeméti fióktelepen Gulyás Csaba italszakértő instrukciói alapján, hogy hogyan kell inni a pálinkát.

 

Megtudtuk, hogy Kérdő Krisztina Brand Managernek rendkívül kritikus a hazai pálinkafőződékről a véleménye (!) és elmondta azt is, hogy nagyon nem örült egy pár évvel ezelőtt készült írásunk miatt, amiben egy interjúalanyunk lenyilatkozta, hogy:"Magyarország vezető szeszipari cége, kvázi megpróbál a pálinka mögé elbújni. Ráadásul neki hatalma és pénze is van hozzá, így akár harcos pálinkavédőként is megjelenjen." Húúúú!

 Ezen túl nem sok minden derült ki a 32 milliárdos budapesti szeszes cégről csütörtökön Kecskeméten, de a megjelentek se serénykedtek ezen, mert hiába turkáltuk az internetet a beszámolókat keresve, a levelezőnket egy sajtóanyagot keresve, azoknak se színe, se bűze...  ízé, se híre, se hamva. Az esemény sajtóvisszhangja finoman szólva szerény lett.

Soha nem fogom megtudni, hogy miért a szüfrazset találkozókat hajazó szeánszokon oktatják a sajtósokat a piálásról, hiszen egy tisztességes gasztró'-ban is dolgozó újságíró évente legalább két tucat előadótól láthat-hallhat oktatást, miközben ingyen piáltatják azért, hogy írjon valami szívmelengetőt. Persze ha már így van, jól is van ez így. Sajnos én egy országúti rémmel érkeztem, így kihagytam a piatúrtát a nagy sűrűségű kecskeméti közegektől rettegve.

Mivel a fővárosi sajtósokat busszal fuvarozták Kecskemétre, a délelőtt 11-kor kezdődő esemény pálinkafelhőjében délután háromkor már jól állt a csapat. A pálinkaprojekt arca, Zwack Péter fia Sándor (Alex), aki mára a cégkivonatok alapján a 2009-ben is mintegy 32 387 470 eHUF árbevételt produkáló cég, így 2008-hoz (32 078 240 eHUF) képest is több mint 300 millió többletbevételt elérő mega-vállalat első embere lett, maga ült le, asztalról asztalra a vendégekkel.  A cégadatokból látszik, hogy a számos megaláztatást a háború után megélt család bizalma teljesen mégsem állt vissza a magyar hon iránt, hiszen a cég többségi befolyású részvényese Peter Zwack & Consorten Handels-Aktiengesellschaft az Osztrák Köztársaságban, közelebb Bécsben székel.

Mindenesetre furcsa, hogy a hazai szeszipar egyik legjelentősebb vállalata az összes szeszfogyasztás pár százalékát kitevő pálinkaprojektjével jelentkezik újra és újra, miközben számos, vélhetően a pálinkáknál jóval jelentősebb bevételt okozó termékeiről alig lehet hallani. Kérdő Krisztina brandmanadzser is elmondta, hogy ebbe a pálinkadologba a Zwack-nál az elmúlt hónapok törvényi változásai amúgy is betettek, hiszen a cég nem végez bérfőzetést, így végtére is tűrni köteles, hogy hazánkban a magánfőzésnek adómentességet hozó pálinkatörvény miatt Magyarországon lett a legolcsóbb egy liter pálinka a környéken. Elmondta azért azt is, hogy a cég nagyon sok gasztronómiai helyen jelen van a pálinkáival, így a pozíciója ma még erősnek mondható.

Viszont a cég honlapján jól látszik azért, hogy a pálinka projekt a reklám prioritási listán a hét részből álló portfólióban a hátrasorolt hatodik (!) helyet foglalja el, mindjárt a Kalinka Vodka előtt. Ráadásul manapság ott sem egy igazi pálinkával, hiszen a pálinkatörvény alapján tudható, hogy a mézes ízesítésű gyümölcspárlat nem pálinka. (Ez a pálinkatörvény hülyesége - szerk.) Persze ettől bizonyára finom a Új Zwack Kosher Mézes Ágyas Meggy, csak hát olyan mint a Fütyülős és a Vilmos: szeszes ital.   forrás: www.hiros.index.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum