Pálinkakóstolás Győrváron

2010. 11. 22., hétfő

A Birkás pálinkához kínálnak Vasi dödöllét vadpörkölttel, mangalicát és hidegtálat.

November első hétvégéjén Szombathely környékén jártunk és egy rövid időre bepillantottunk a Vasi Múzeumfaluban megtartott Márton napi kirakodóvásárra. Őszintén sajnáltuk, hogy tényleg csak perceket tölthettünk ott, a pálinkafőző berendezéseket szerettük volna megnézni, meg is tettük. Az elmúlt hónapokban sok helyütt találkoztunk már különféle gyártók és értékesítők különböző berendezéseivel, itt voltak a legkedvezőbb árak. A rövid idő ellenére a vásári forgatag így is magával ragadó volt. Tudtuk azt, hogy Birkásék is ott vannak a vásáron, rájuk sem maradt idő, így aztán kíváncsian vártuk, milyen lesz a rendezvény helyi sajtóvisszhangja. A Nyugat.hu terjedelmes cikkben számolt be a kirakodóvásárról és persze szót ejtettek a pálinkafőző berendezésekről és Birkásékról is:

„Az idén először megjelentek a vásárban a pálinkafőzőket kínáló kereskedők. A pultjuk előtt folyamatos volt a tumultus. A legtöbben persze csak kíváncsiskodtak, de sokan komolyan elgondolkodtak a pálinkafőző beszerzésén. Kérdezősködtek, mennyire biztonságos, hogyan kell pálinkát főzni, mire kell ügyelni? A közelmúltban az egyik multi katalógusában is megjelentek már hasonló berendezések, a vásári árak viszont jóval alatta maradtak, a legnagyobb pálinkafőzőt 100 ezer forint körüli áron haza lehetett vinni.

Arra, hogy mennyire népszerű a magyarok körében a pálinka nem sokkal arrébb egyértelmű bizonyítékot láttunk. Az általunk korábban bemutatott győrvári Birkás Pálinka házikójánál is rendszeres volt a sorban állás. A hagyományos gyümölcspálinkák mellett sokan próbáltak új ízeket, így például bodzából, fekete szederből, málnából, vagy kökényből főzött pálinkát. A tulajdonos látványos pálinka-adagolóval öntötte a poharakba az ízletes nedűt, ami kellően felmelegítette a látogatókat a vásári séta után, vagy előtt. Egy középkorú úr kicsit megijedt, amikor meglátta, hogy fényképezünk. „Jajj, engem be ne rakjanak az újságba! A feleségem agyonüt, ha meglátja, hogy pálinkázok, de nem tudtam ellenállni. Több helyen is kínálnak pálinkát, de a vasi a legjobb, ezt elhiheti nekem! Meghívhatom egy pohárra?”

Természetesen a 4cent.hu is többször írt már a Birkás Pálinkafőzdéről és Birkás Istvánék 600 hektáros gazdaságáról. És ha már az úr Birkás pálinkát kínált, mi is ezt tesszük. Mert, aki elmegy Győrvárra a pálinkafőzdébe, ne hagyja ki a pálinkakóstolást. Íme Birkásék kínálata:

Két órás program.

Érkezés Győrvárra a Vasi Hegyhát Pálinka főzdébe - előre egyeztetett időpontban csoportoknak.

Üzemlátogatás

- múlt és jelen - hagyomány és minőség

- a pálinkafőző-berendezések bemutatása

- cefrézés, a pálinkafőzés folyamata

- a pálinka tárolása, palackozása

Egy tál étellel egybekötött pálinkakóstolás: 5 pálinkából - 2 cl fajtánként. A kóstolás ásványvíz és pogácsa fogyasztását is tartalmazza.

A program ideje 2 órát vesz igénybe. A program végén vásárlási lehetőség a Vasi Hegyhát Pálinkaboltban.

Három órás program

Érkezés Győrvárra a Vasi Hegyhát Pálinka főzdébe - előre egyeztetett időpontban csoportoknak.

Üzemlátogatás

Egy tál étellel egybekötött pálinkakóstolás: 5 féle pálinkából - 2 cl fajtánként. A kóstolás ásványvíz és pogácsa fogyasztását is tartalmazza. Egy tál étel választás szerint:

- Vasi dödölle vadpörkölttel

- Mangalica termékek

- Hidegtál

A program ideje 3 órát vesz igénybe. A program végén vásárlási lehetőség a Vasi Hegyhát Pálinkaboltban.

Szerző. Bádonyi J. Csaba

Fotó: Nyugat.hu, Birkás Pálinka Kft.

forrás: www.4cent.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum