Ahol a lélek kezdődik

2011. 02. 01., kedd

 

Értékek mentén további értéket teremt a SPIRITUS PRIMUS pálinka.

 

Vannak pillanatok, amikor az ember úgy érzi: a látvány valóban többet mond minden szónál. Csak rá kell nézni a SPIRITUS PRIMUS pálinkákra és mér nem is kérdés a kérdés, mit is akarhattak az alapítók. Miért pálinka? Miért most? Miért? Látszik. Rögtön. És az sem mellékes, ahogyan a márka megteremtői ezt szavakba is öntik. Íme:

„Sokan kérdezték és kérdezik majd Tőlünk: miért hiszünk a SPIRITUS PRIMUS-ban, miért köteleztük el magunkat mellette, milyen érzelmi és értelmi motivációk vezettek a döntésünkhöz, hogy megalapítjuk vállalkozásunkat. Egy ilyen döntést nem hónapokra, nem évekre hoz meg az ember, számol és nem számolgat, tervez és nem tervezget, megálmodik és nem álmodozik, vállát veti a feladatnak és nem fejjel megy a falnak. Nagy dolgok alkotásának a legnagyobb kerékkötője a kicsinyhitűség, a tett halála az okoskodás. Jönnek majd cinikusok, jönnek becsmérelők, jönnek irigyek és hitetlenek, lebeszélők, megmondóemberek, tanácsosztogatók, centivel méricskélők. Mi ne centivel mérjünk, mi lássunk túl a pillanatemberek üres, kalandor világán. Mi arra szövetkeztünk, hogy értékek mentén további értékeket teremtsünk, az általunk megismert, nemes alapokra újabb épületet építsünk. Mert nem véletlen a szlogenünk sem, ott a helyünk, „ahol a lélek kezdődik”.

Magyar termőföld

Hiszünk abban, hogy a magyar termőföld egyedülálló érték, földünk kincs és pótolhatatlan, él, mint szüleink öröksége és gyermekeink jussa, egyedi és semmivel össze nem hasonlítható. Sírja generációk sorának és táptalaja gyermekeink újabb és újabb generációinak. Enni ad és enni kér. Óv és védelmet remél. Ritka gazdagságú és ritka érzékenységű is. Felelősséget és szeretetet érzünk iránta. Mindent megteszünk, hogy kedvét lelje bennünk.

Magyar gyümölcs alapanyag

Hagyományos fajták bevonása a termelésbe hozhatja vissza azt a valaha volt sokszínűséget, ami Magyarországot, a Kárpát-medencét Európa éléskamrájává varázsolta nem csak mennyiségi, hanem minőségi szempontból is.

Csak egészséges, érett gyümölcsöt dolgozunk fel. Az igénytelen tömegtermelés és igénytelen fogyasztói szokások évtizedei után a pálinka végre úgy készülhet nálunk, mint régen: csak kiváló alapanyagokat dolgozunk fel, legyen az saját termés vagy felvásárolt gyümölcs.

Gyors feldolgozással elkerülhetjük a nem kívánatos oxidációs, kémiai-mikrobiológiai folyamatokat a betárolás, feldolgozás, cefrézés és erjedés során.

Hagyományos technológia – korszerűsítve

A kisüsti pálinkafőzési mód évszázadok alatt alakult ki a pálinka ízvilágának tökéletes kialakítása érdekében. Mindez nem jelentheti azt, hogy a technikai/technológiai fejlesztés megállt volna. Hiszünk abban, hogy a kisüsti technológia jobban megfelel a pálinkák ízének, a legkorszerűbb erősítő feltét beépítése már modern fogyasztási szokásoknak jobban megfelelő,  intenzívebb illatvilág megalkotása felé hat. A kereskedelemben a hagyományos kereskedelmi csatornákon való megjelenés mellett az internetes kereskedelem fejlesztését is fontosnak tartjuk.

Magyar berendezések, magyar munka, magyar szellemi termék

Törekszünk, hogy lehetőleg magyar berendezések vásárlásával segítsük a hazai termelőket és erősítsük a magyar szellemi termékek és igényes kézimunka piacra jutását. Bízunk abban, hogy ugyanilyen fogyasztói attitűd segíti a mi termékeink sikerét is.

Tisztességes kereskedelem

Törekszünk mind a beszerzéseinknél, mind az eladások esetén minden partner számára eredményes és előnyös üzleteket kötni.

Gasztronómiai hagyományok fejlesztése, ismeretterjesztés, oktatás

A borkultúra két évtizedes viharos fejlődését példának tekintve kapcsolódunk be a pálinka fogyasztásának, a gasztronómiába való szerves illeszkedésének gazdagításába. Honlapunkon és önálló kiadványban is közreadunk pálinkával kapcsolatos recepteket, a pálinka előállításával, fogyasztásával kapcsolatos kultúrtörténeti írásokat.

A Kárpát-medence kulturális és gasztronómiai hagyományainak őrzése

A pálinka évszázadok alatt kialakult kárpát-medencei hagyománya nem áll meg a jelenlegi határoknál. Az évszázadok alatt kialakult Kárpát-medencei hagyomány: ugyanúgy létezik, az erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki, őrvidéki területeken ugyanolyan jogos része a magyarság gasztronómia kultúrájának, mint a mai Magyarország területéneken élők által őrzött.. A pálinka a teljes magyarság gasztronómiai kultúrájának jogos része – függetlenül a mindenkori politikai határoktól. Támogatjuk a határon túli magyarság termékeinek magyarországi bevezetését, elterjesztését, gazdagítva ezzel a hazai kínálatot és támogatva az elszakított országrészekben élők kisebbségi létben élők munkáját.

Innováció és invenció

A termelés és kereskedelem minden területén a magyar szellemi gazdagság nemes hagyományára támaszkodva előtérbe helyezzük a szellemi fejlesztés, az egyedi, új ötletek, újítások, egyszerű és korszerű gondolatok térnyerését. Célunk az egyedi, meg nem ismételhető öletek formába öntése, új termékek, termékcsoportok alkotása és fejlesztése.

Formatervezés, arculatfejlesztés, márkaépítés

Az elmúlt évtizedekben a párlatok nemzetközi világában forradalmi változások zajlottak le a formatervezés, a marketing és a márkaépítés területén. Vessünk egy pillantást a vodka- vagy a cognac-piacra. A brand-központú szemlélet és a design uralkodó eleme lett a marketingnek. Az újjászületett magyar pálinkapiacnak még nem volt ideje kiérlelni saját arculatát, saját stílusát, egyediségét. Hisszük, hogy nemes terméket csak egyedi, jól megkülönböztethető, pontosan pozícionálható, célcsoport-orientált külsőbe csomagolva szabad piacra vinni.

Latin szellemi hagyományok

Az emberiség egyik legfejlettebb kultúrája a latin ihlette cégnév választásunkat.  Számunkra a pálinka nem csupán alkohol, nem csupán élvezeti cikk, hanem a nemesség szimbóluma, a lélek eszenciája, az összetartozás kifejeződése, a méltóság folyamatossága, a szellem emelkedettsége. Mindez egyszerre jelenik meg a SPIRITUS PRIMUS névben és a szlogenünkben: Ahol a lélek kezdődik.”

Szerző: Bádonyi J. Csaba

Fotó: SPIRITUS PRIMUS Kft.

forrás: www.4cent.hu

Témakörök:

Jooble

Exkluzív üvegtermékek

 

 

Elektromos fűtőpatronok

 

 

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
(+36 30) 932-9396 Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(+36 70) 946-9600 Szabó Ferenc / telephelyvezető
(+36 30) 522-1099 Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum