A szatmári pálinkát népszerűsítenék

2011. 02. 12., szombat

A pálinka és más hungarikumok kínálatát nyújtó éttermet nyitott a Panyolai Catering Kft. Budapesten.

 

Tóth Attila, a Panyolai Catering Kft. ügyvezető igazgatója, az étterem vezetője elmondta: arra számítanak, hogy az étterembe betérő hazai és külföldi vendégek körében ismertebbé teszik a szatmári vidék büszkeségét, és a hagyományos, egyszerű alapanyagokból készülő ételekkel népszerűsítik a magyar gasztronómiát. Megjegyezte, hogy a Panyolai pálinkát nemcsak kimérve kínálják, hanem a termékből koktélokat kevernek, illetve a hazai alapanyagokból készülő ételek előállításához is használják. Tóth Attila hangsúlyozta, hogy a Panyolai pálinkából készülő ételek receptjét, illetve a koktélokat – igény esetén – más éttermeknek is átadják, és ha azok kérik, képzést is tartanak számukra.

Csonka István, az éttermet üzemeltető kft. 60 százalékában tulajdonos Panyolai Szilvórium Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a korábban jó nevű éttermet tízmillió forintos nagyságrendű beruházás keretében felújították, és szatmári éttermet, pálinkázót és mintaboltot nyitnak majd a Duna-part mellett kialakított CET szórakoztatóközpontban.

Csonka István beszámolt arról, hogy a Panyolai pálinkafőzde tavalyi tevékenységét nagyban befolyásolta a gyenge gyümölcstermés, hiszen mindig csak jó minőségű alapanyagot vásárolnak fel. Ennek ellenére 150 ezer tonna gyümölcsöt dolgoztak fel, és hozzávetőleg 120 ezer palack pálinkát állítottak elő. Tavalyi árbevételük 20 százalékkal növekedett az előző évhez képest, és elérte a 313 millió forintot. A Panyolai Szilvórium Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, hogy a vállalkozás fontosnak tartja a szatmári térség foglalkoztatottságának javítását. Jelenleg 25-en dolgoznak a pálinkafőzdében, és az alapanyagot beszállító gyümölcsösökből sok család él meg.

(MTI) forrás: www.mno.hu

Témakörök:

Jooble

Exkluzív üvegtermékek

 

 

Elektromos fűtőpatronok

 

 

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
(+36 30) 932-9396 Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(+36 70) 946-9600 Szabó Ferenc / telephelyvezető
(+36 30) 522-1099 Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum