Magyar Mercedesszel is gyártható a folyékony hungarikum - cikk a palinkafozes.com -ról 2.

2011. 02. 20., vasárnap

Egy aktív közösség létrehozását sürgetjük, mely egyrészt nagy tisztelője a folyékony hungarikumnak, másrészt világgá kiáltja a pálinka magyarságát, kiválóságát – mondta el a lapunknak adott interjújában Magyar László, a Palinkafozes.com és a Palinkanagykovetseg.hu főszerkesztője. Véleménye szerint itthon gyártják a pálinkafőzők Mercedeseit, csak erről eddig nem írt senki.

 

– Hogyan kell elképzelni egy pálinka közösségi oldalt? – A palinkafozes.com célja, hogy olyan közösségi oldal legyen, mely összefogja, népszerűsíti és erősíti a magyar gyümölcspárlatpiacot, mind a pálinka és főzőberendezések, mind a hírek, információk, szabályozások, rendezvények, programok naprakész publikálásának tekintetében. Egy aktív közösség létrehozását sürgetjük, mely egyrészt nagy tisztelője a folyékony hungarikumnak, másrészt világgá kiáltja a pálinka magyarságát, kiválóságát. Mindezt a legújabb online trendeknek megfelelő csomagolásban, színesen, átláthatóan kívánjuk közvetíteni.

– Hogyan került a képbe Szigeti Ferenc a Karthagótól és Almássy Kornél a parlamentből? – Mindkét közéleti személyiséggel jó kapcsolatot ápol a palinkafozes.com csapata. A Magyar Pálinka-nagykövetség komolyságát az mutatja, ha ismert és elismert személyiségek adják hozzá a nevüket.

– Hogyan épül fel majd a nagykövetség? – Két csoportra osztanánk. A vezető tisztségviselőket pálinkaházak, berendezésgyártó cégek vezetői, tulajdonosai és közszereplők, ismert emberek alkotnák. A rendes tagok pedig jelentkezéssel csatlakozhatnak a nagykövetséghez.

– Hangsúlyozzák, hogy csakis magyar termékekkel hajlandók foglalkozni az oldalon. Mégis van egy szlovák főzőberendezés is. – Mivel a pálinka magyarsága vitathatatlan, ezért kizárólag magyar termékek és szolgáltatások bemutatását preferáljuk. A szlovák gyártó lehetőséget kért tőlünk, hogy kihelyezzük a készüléket. Minőségben messze felülmúlja a külföldi társait, ezért teret engedtünk neki.

–  A hazai piacon főleg külföldi főzőberendezéseket találni. Hol vannak a magyarok? – Ezt érdemes tisztázni. Indulásunk idején az elsők között kutattuk fel a külföldi pálinkafőző berendezéseket azt feltételezve, hogy a házi párlatfőzést nem tiltó országok kisméretű finomítói kiforrott technológiával és minőségi készülékek különféle típusaival tanítják majd kesztyűbe dudálni a hazai kuktatuning rendszereket.

Elsősorban Szlovéniát éltette a sajtó azon hírekkel, hogy a magyarok sorban állnak a több méretben kapható, kvalifikált üstökért. Majd ezt követően előkerültek a szlovák, német és egyéb nemzetek különböző készülékei minden méretben és minőségi kategóriában. Azt tudtuk, hogy a magyar főzőkészítőknek nem lehet évtizedes tapasztalatuk a kisméretű, hobbidesztillálók gyártásában a törvényi szabályozás miatt, azonban nem hittük, hogy hagyják magukat kiírni a piacról azok a tradicionális hazai gyártóóriások, melyek ipari méretű berendezései alatt érett hungarikummá a jó magyar pálinka.

Kommunikációs hiba történt, ugyanis itthon gyártják a pálinkafőzők Mercedeseit. Csak erről nem írt senki. Ennek következtében az online megtalálható pálinkafőzőt forgalmazó oldalak a „szomszédok” készülékeivel jelentek meg a piacon. Ez nem baj és nem is ellenlobbi, viszont úgy hat, mintha a kubaiak az eszkimóktól vásárolnának szivart.

Vannak magyar berendezések! Elkészítették a professzionális ipari gépek kicsinyített mását szigorú precizitással, kizárva a minőségromlást. Így a tradicionális, magyar, világhírű pálinkafőzők legálisan termelhetnek bárki számára, otthon, a legmagasabb színvonalon. Ezeket kell bemutatni a hazai piacon.

– Milyen oldalfejlesztések vannak a láthatáron? – Számos megoldandó feladat van előttünk. Minden pálinkával kapcsolatos magyar terméket szeretnénk megjeleníteni az oldalon. Fontos a nagykövetség folyamatos építése, akciók, médiamegjelenések szervezése. Interaktív felülettel bővítjük a főoldalt az azonnali beszélgetések elősegítésére. Videogalériát is tervezünk.

– Mik az eredmények, visszajelzések? – A hivatalos októberi indulás óta közel 32 ezer látogatóval büszkélkedhetünk. Ez még csak a kezdet, mielőbb szeretném havi statisztikaként látni ezt a számot. Kérjük és várjuk olvasóink észrevételeit, javaslatait, hogy velük együtt alakíthassuk ki az első magyar pálinka közösségi oldalt!

– Nem ebben a szakmában dolgozik. Honnan jött az ötlet, hogy egy számára ismeretlen területtel foglalkozzon? – Nincs ismeretlen terület, csak jól elrejtett információ. Az ötlet a jövedéki törvény változásának hírére jött. Éppen teszteltünk egy kuktatechnikával készülő kiváló főzetet az ismerősöm ismerősénél. Aznap megvettem a domain nevet.

forrás:www.mno.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum