Mélységbe ragadó kábító örvény

2011. 03. 23., szerda

 

A Szigetköz Lelke Pálinkaház párlatait kóstoltuk. Elégedettek vagyunk.

A Szigetköz Lelke Pálinkaházat nemrégiben mutattuk be, és Rácz Ferenc tulajdonossal készített interjúnkat is olvashatták már. E beszélgetés során mondta azt a főzőmester, hogy a pálinkáik magasan teljesítik azt a szintet, amit elképzeltek, és amit elvárnak tőlük. Nos, nézzük meg így van-e? Rendhagyó teszt következik: először azt olvashatják, mi található a főzde prospektusában 

a saját pálinkájukról, majd jön a 4cent ítélete.

Szilvapálinka

SZLP: rendkívül intenzív szokatlanul citrusos illat, kellemes szegfűszeggel és pici fahéjjal, vaníliával aláfestve. Friss gyümölcsös, nagyon komplex. Testes robosztussága játszi könnyedséggel párosul. Ajánlható sertéshúsok, bélszín, magyaros paprikás ételek mellé. Egyedisége, hosszúsága, intenzív zamatai szivar é kávé kíséretére méltán jogosítják fel. Kiváló digestif bármilyen étkezés után.

4cent: Ez a szilva nagyon rendben van. Visszafogott, ám karakteres illat, harmonikus ízek: kis fűszer, kis csokoládé, ici-pici magzamattal és sok-sok gyümölcs. Persze: szilva. Szép pálinka. A 

szivart nem próbáltuk ki.

Vilmos körtepálinka

SZLP: Hihetetlen mélységekbe ragadó kábító örvény. Finom erdei gomba citrusokkal és szinte levesre érett vajpuha illatos vilmoskörtével keverve. Ízében telt, kerek, friss és mégis lágy. Fogyasztása minden porcikánkra hatással van. Nem lehet kimaradni belőle. Ajánlott önállóan, baráti társaságok részére filozofikus beszélgetésekhez, önfeledt mulatozáshoz. Pulyka és szárnyas vadételek mellé kiváló kísérő és kiegészítő.

4cent:  Nem ragadtatnám el magam ennyire, ám az kétségtelen: intenzív vilmos illattal nyit a pálinka, egy picit fanyar is, gyümölcsös is. Ha már gomba, talán szarvasgomba. Talán. Ám nem kell ide gomba, ha valami ennyire gyümölcsös. Az íze mint a körte, édeskés, pikáns, vilmososan fűszeres. Hibamentes, valóban komplex, szép pálinka és a száraz próbája is meggyőző. Tényleg nem lehet kimaradni belőle. Ugye nem baj, hogy én lazac steak sütése közben ittam meg kétszer 2 centet?

Cserszegi fűszeres szőlőpálinka

SZLP: Zöldfűszerek, citrus, virágillatok, friss illatos szőlő. Finom és elegáns. Ajánlható aperitifként és digestifként, elsősorban hölgyeknek, elegáns, meghitt alkalmakra. Nagyon kellemes kompozíciót alkot olaszos presszókávéhoz fogyasztva.

4cent: Technológiailag tiszta pálinka. Illatában dominál a szőlő, kis hárs bújik meg a háttérben. Íze karakteres, friss, ropogós szőlőre emlékeztet. Jó pálinka. A kávét kipróbáltuk. Bejött.

Ananász párlat

SZLP: Friss, fűszeres, elegáns. Szinte harapni lehet az illatos gyümölcsöt. Könnyed egzotikus élmény nyári forróságban, üde napsugár meleg hangulata téli estéken. Ajánlható fagylalthoz, süteményekhez, tenger gyümölcseihez. Kiválóan alkalmas könnyed baráti csevegés mellé.

4cent: Az illata nem túl intenzív, de karakteres, azonnal felismerhető az ananász. Ízében gyümölcsös, de közel sem annyira agresszív mint azt várná az ember. Ez persze nem baj. Korrekt párlat. A kóstolás után kiöntöttük 2 centet egy pohárba és mellé tettünk egy friss, megtisztított szeletekre vágott ananászt. Döntetlen. Talán csak az utóíze nem elég hosszú. Mármint a párlatnak. De úgy tudjuk, jön az ágyas változata. Az biztosan az lesz.

Szerző: Szelei József

Fotó: Pásztor Csaba

forrás: www.4cent.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum