Pálinka kóstolóházat avattak Gyulán

2011. 04. 07., csütörtök

Átadták a Gyulai Pálinkamanufaktúra Kft. mintegy nyolcvan millió forintos beruházással készült kóstolóházát csütörtökön Gyulán.

 

Az avatóünnepség alkalmából Somlói Zsolt, a társaság egyik tulajdonosa az MTI-nek elmondta: cége közel húsz millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el az unió által is támogatott régiós operatív programtól, a fennmaradó részt saját forrásból biztosította.

Az új kóstolóház a pálinkaüzem tőszomszédságában valósult meg, s része a térség három pálinkafőzdéje által létrehozott "pálinkaútvonalnak".

Elmondása szerint a borútvonalak mintájára létrehozott kóstolóházaknak nemcsak a főzők által előállított pálinka népszerűsítése, hanem az adott térséghez kapcsolódó ételspecialitások és a kulturális örökség bemutatása is céljuk. Így a gyulai kóstolóházban az érdeklődők megismerhetik a csaknem 300 éves helyi pálinkafőző hagyományokat, megkóstolhatják a manufaktúra több mint 30-féle gyümölcsből készült pálinkáit, sőt a gyulai kolbászt és a térségi lekvárféleségeket is.

A cégtulajdonos arra számít, hogy az új attrakcióra kíváncsiak lesznek a szomszédos Romániából is.

Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója az ünnepségen kiemelte, hogy a világszínvonalú hazai hungarikumok bemutatása, valamint a kiszolgálás minősége nemcsak a régió, de az egész ország szempontjából kiemelt jelentőségű.

Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere (Fidesz) arról szólt, hogy a város gyümölcstermesztői, a helyi pálinkafőzők mellett beszállítói voltak a partiumi és az erdélyi főzőknek is az első világháború előtt. Hangsúlyozta: abban bízik, hogy a mostani fejlesztéssel a térség főzdéi visszaszerezhetik a magyar gyümölcspálinka jó hírnevét, s ezáltal emelkedhet Gyula idegenforgalma is.

forrás: www.zipp.hu

Témakörök:

Jooble

Exkluzív üvegtermékek

 

 

Elektromos fűtőpatronok

 

 

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Tel: (+36 30) 522-1099 / (+36 30) 932-9396
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum