Pálinka lovaggá avatták V. Németh Zsoltot

2011. 04. 17., vasárnap

 

Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkárt a Magyar Pálinka Lovagrend tiszteletbeli lovaggá avatta Gyulán, a XII. Kisüsti Pálinkafesztiválon.

A Lovagrend elismert pálinkafőzőket vagy olyan közéleti személyiségeket választ tagjai közé, akik sokat tesznek a pálinka népszerűsítéséért. V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkárként érdemelte ki a lovagi címet. 2010. szeptember 27-én lépett életbe az a törvénymódosítás, melynek értelmében a magánfogyasztásra szánt, legfeljebb 50 liter pálinka főzésekor már nem kell jövedéki adót fizetni. A változtatás megadja a lehetőséget a vidéki embereknek az értékmentésre, a hagyományok megőrzésére, átörökítésére.

 

 

Az államtitkár új lovagként megígérte, hogy messzire viszi a pálinka hírnevét, támogat minden kezdeményezést, ami az ital ügyét szolgálja, továbbá igyekszik segíteni a minőségi pálinkafőzést, a kulturált fogyasztást, a vendéglátás fellendülését és a hagyományok ápolását. A gyümölcspárlatról elmondta: az igazán jó pálinka értékét elsősorban nem az ereje adja, hanem a zamata. Az íz, az illat, a harmónia és a gyümölcsösség az, ami a pálinkát a világ röviditalai fölé emeli.

Magyarországon jelenleg több mint 60 minőségi kereskedelmi pálinkafőzde működik, többségük benevezett a fesztiválon rendezett XIX. Magyar Országos Pálinka- és Törkölypálinka, Nemzetközi Gyümölcs- és Borpárlat Versenyre. Az elismert főzdék összesen 800 pálinkamintával jelentkeztek a megmérettetésre. Idén a szakmai zsűri az Agárdi Pálinkafőzde Kft. szilvapálinkáját választotta a legjobbnak. A győztes párlat a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban kap majd helyet, mint megőrzendő nemzeti kincs.

 

Április 15-én Bagdy Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese átadta a békési városnak a főváros kulcsát, ami azt szimbolizálja, hogy a rendezvény végéig Gyula a Pálinka Magyar Fővárosa.

Forrás: www.kormany.hu


Jooble

Exkluzív üvegtermékek

 

 

Elektromos fűtőpatronok

 

 

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
(+36 30) 932-9396 Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(+36 70) 946-9600 Szabó Ferenc / telephelyvezető
(+36 30) 522-1099 Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum