Májusban kezdi a MERKBAU a Somlóvásárhelyi pálinkafőző építését

2011. 04. 18., hétfő

2011 május 02-án veszi át a somlóvásárhelyi munkaterületet a MERKBAU Kft, ahol egy rendkívül egyedi pálinkafőző építésére kerül sor a Somló Spirit Kft megbízásából a következő egy évben – számolt be Miklós Gábor létesítményfelelős.

A Pannonhalmi Apátság Viator vendégfogadójának illetve a villányi Sauska borászatának a generál kivitelezése után ismét a gasztronómia egyik hazai nagyságának: a pálinkának épít új „templomot”  Somlóvásárhelyen a kiskunhalasi MERKBAU Kft-t.  

Ez esetben is egy modern a megszokottól rendkívül eltérő épület megépítésre kerül sor, hiszen a földből félig kilátszó csepp alakú monolit vasbeton szerkezetben végtére is a vízszintes és függőleges vonalak teljes mértékben hiányoznak.  A munkaterületet 2011 május 02-án vesszük át és a megbízótól a beruházásra a tervek szerint egy évet kaptunk, így az építkezés 2012 májusában fejeződik be. 

Az épülő pálinkafőzőről el tudom mondani, hogy az a gyümölcs beérkezésétől a palackozott végtermék távozásáig minden folyamatnak helyet fog biztosítani.  A tervek alapján kialakításra kerül továbbá irodai tevékenységre alkalmas tér illetve a VIP kóstolóterem is. 

  Forrás: www.hiros.index.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum