Tízezrek az Ágyaspálinka Fesztiválon

2011. 05. 24., kedd

Látogatócsúcs, miniszteri megnyitó, alig egy óra alatt elfogyott 54 liter pálinka.

 

Soha nem látott tömeg gyűlt össze szombat délután az újszilvási Vásártéren. Az m1 Híradója rendőrségi forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy 21 ezren látogattak ki a VI. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztiválra. A rendezők a biztonsági szolgálat jelentése, a parkolókban elhelyezett autók száma, és a felállított ellenőrzési pontokon tapasztaltak alapján 15 ezerre becsülte a vendégek számát.

Az időjárás kegyeibe fogadta a rendezőket és a fesztivál vendégeit. Ennek köszönhetően 47 csapat indult a főzőversenyen, volt olyan társaság is, akik több száz főre főztek. Akadtak, akik igazi paprikás krumplival neveztek, a tápiószelei baráti társaság ezzel a hagyományos magyar étellel aztán harmadik helyezést ért el. A jó idő valóban nézőcsalogató volt, hiszen már a délelőtti kulturális programok alatt is megtelt az újjáépített nagyszínpad előtt felállított rendezvénysátor, majd a délutáni és esti koncerteken a színpad előtti tér is. Élénk médiaérdeklődés is kísérte a fesztivál hivatalos eseményeit, a fellépőket és a könnyűzenei koncerteket. Kora estig több televíziós társaság, rádió és újság forgatócsoportjai és újságírói készítettek riportokat a rendezőkkel és a fesztivál vendégeivel.

A fesztivált Dr. Fazekes Sándor vidékfejlesztési miniszter nyitotta meg Czerván György államtitkár kíséretében, közvetlenül a Magyar Pálinka Lovagrend és az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend színpompás felvonulása és a lovagrendek bemutatása után. A miniszter a megnyitót követően meglátogatta a Kiváló Magyar Élelmiszerek kiállítását, hogy rögtön ezután államtitkárával együtt megejtsék az első csapolást a Világ Legnagyobb Pálinkásüvegén. A rendezők ugyanis újra megtöltötték az 54 literes pálinkásüveget, ezúttal Bolyhos ágyas szilvapálinkával. És láss csodát, ha nem hivatalosan is, de megdőlt a két évvel ezelőtti világcsúcs, öt perccel rövidebb idő alatt ürült ki az üveg, vagyis ezúttal 1 óra 4 perc alatt mérték ki – ingyen – a fesztivál látogatói között a 2700 adag pálinkát.

Az esti főműsor előtt legalább kétezren követték figyelemmel az egyik betétműsor a VI. Országos Törkölyzsák-toló versenyt, amelyre ezúttal húszan jelentkeztek, közöttük két hölgy is. Aztán 19 órakor, amikor az Edda megkezdte a koncertjét a nagyszínpad körül már egy gombostűt sem lehetett leejteni.

Bolyhos Zoltán, a rendező Bolyhos Pálinkafőzde tulajdonosa este 10 óra körül azt mondta magazinunknak, örül a szépszámú érdeklődőnek, örül, hogy jó időben, jó emberek, jó ital társaságában kellemesen tölthették az idejüket. Megtiszteltésnek vette, és nem csak a rendező Bolyhos család, hanem az egész magyar pálinkaszakma nevében, hogy Fazekas Sándor miniszter és Czerván György államtitkár személyesen is köszöntötte a fesztivál látogatóit. Úgy vélte ez a fesztivál is bebizonyította, hogy ha a pálinka és a minőségi magyar élelmiszerek mellé komoly programokat szervezünk, akkor az nagyon sok ember számára lehet vonzó.

Szerző: Bádonyi J. Csaba

Fotó: Józsa Tamás

Forrás: www.4cent.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum