A Békési Pálinkafőzde a célállomása a hatodik Coop Rally-nak

2011. 09. 18., vasárnap

Ma reggel indult útjára a hatodik Coop Rally, ami ékesen példázza, hogy a hazai kereskedelmi rendszer a hazai gyártókkal kitartó és jó viszonyt épít. Az idei futam a Borsodi Sörgyártól indul és a holnap a Békési Pálinka főzdében ér célba.

 

Hagyományteremtő céllal 2006-ban szervezték meg először a Coop Rally – a minőségi magyar termékekért” autós vetélkedőt.

A kezdeményezés sikerességét bizonyítja, hogy már az első évben kiérdemelte az FMCG szektor és a kormányzat támogatását, illetve országos szinten jelentős médiavisszhangot váltott ki.

Békési pálinkafőzde

A Rally komoly szakmai üzenettel bír: a forgalmazók és a gyártók közös ügynek tekintik a magyar élelmiszeripart érintő kérdéseket, illetve kiemelt figyelmet fordítanak a minőségi magyar termelésre és a hazánkban előállított termékekre.  

Idén 94 autóval startol a Rally, elsősorban napi fogyasztási cikkeket gyártó vállalatok és a médiatámogatók részvételével. Az idei versenyen induló közel 80 cég csapata a kiskereskedelmi piac 15 és az élelmiszeripar 20-25 százalékát fedi le, mintegy 1000 milliárd Ft árbevételt, 70 000 munkavállalót képviselve.

A verseny szakmai irányítását Ferjáncz Attila végzi. A résztvevők az útvonal alatt a régió kiemelt gyártó és forgalmazó központjait érintik, ahol ügyességi versenyeken, gyárlátogatásokon, termékbemutatókon, színes programokon vesznek részt. A régiós rendezvényekre meghívást kapnak parlamenti képviselők, a közélet helyi képviselői, polgármesterek, megyei közgyűlések vezetői, valamint a helyi média munkatársai. A versenyzők szakmai megbeszéléseken konzultálnak a házigazda vállalatok és a közigazgatási szektor helyi képviselőivel. A versenyen a Vidékfejlesztési Minisztérium vezetői is személyesen részt vesznek.

 

Útvonal

 

0. nap (szeptember 14.): országos sajtótájékoztató Budapesten, Kardeván Endre államtitkár   részvételével

1. nap (szeptember 15.): Borsodi Sörgyár Kft. (Bőcs), Coop ABC Áruház, Unió Coop Zrt. (Hernádnémeti), Hell Energy Kft. (Szikszó), Continental Dohányipari Csoport (Sátoraljaújhely), FrieslandCampina Hungária Zrt. (Mátészalka)

2. nap (szeptember 16.): Bunge Zrt. (Martfű), Hungerit Zrt. (Szentes), Békési Pálinkafőzde (Békés)

 

Forrás: www.alon.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum